Pgtbebek Merhaba arkadaşlar, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde PGT ile tüp bebek yaptırdık ve çok şükür tutundu. PGT ye başlarken doktor amniyosentezin zorunlu olduğunu söylemişti. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Yaptırmasak olmaz mı?
Merveue Pgtbebek bemce yaptırmayın tehlikeli sonuçta bebeğe iğne batma durumu oluyormuş kese delindiği için enfeksiyon riski de var. Onun yerine fetal dna yaptırmayı düşünüyorum deyin doktora
lotusflowers Pgtbebek merhaba bende cuma günü gideceğim şehir hastanesine. İlk kez orada pgt yaptıran sizi gördüm. Bir kaç soru sorsam cevaplarmısınız acaba 🙏🏻 ne kadar ücret ödediniz ve pgt yi herkese yapmıyorlarmış sizin ne sorununuz vardıda kabul ettiler acaba birde direk tüp bebek bölümüne mi gittiniz kadın doğum mu yönlendirdi. İlgileri falan nasıl süreciniz nasıl geçti 🌸
Pgtbebek Merveue bende ondan korkuyorum. Yarın fetal DNA yaptırmaya gideceğim. Umarım onu kabul ederler.
Merveue Pgtbebek sorun öyle yaptırın fetal dna ücreti de maliyetli sonuçta kabul etmezse sıkıntı olabilir
Pgtbebek lotusflowers merhaba, PGT herkese yapmıyorlar. Bizim sma taşıyıcılığımız çıktı. Devletin karşıladığı tek yer Bilkent Şehir Hastanesi. O yüzden bizde o şekilde tıbbi genetiğe başvurduk ordan tüp bebek bölümüne yönlendirildik. Bizim sma taşıyıcılığı olduğu için herhangi bi ücret ödemedik kullandığımız ilaçlar haricinde
adeee1 Pgtbebek merhaba tedaviniz ne durumda bede aynı süreç içerisindeyim orada testlerimizin sonuçlarınızı bekliyoruz
lotusflowers Sedanur28 merhaba hayır yani gittim hemen tüp bebeği onaylayıp o bölüme gönderdiler ordanda testler istendi yaptır gel başlayalım dediler ben o sırada hamileymişim
Sedanur28 lotusflowers 2. Çocuk için yapıyorlar mı peki bilginiz varmı oğlum sağlıklı kızımı genetik rahatsızlık kaybettim
Alone adeee1 merhabalar. Eşim ve bende genetik rahatsızlık çıktı. Pgt tüp bebek yaptırmam gerekiyormuş. Bilkent şehir hastanesine gideceğim bende. İlk olarak tıbbi genetiğe mi gitmeliyim süreci anlatabilir misiniz ? Ücretsiz yaptıklarını duydum bizim gibilere doğru mudur ? Genetikte hangi doktoru önerirsiniz ? Süreç nasıl ilerliyor? Çok soru sordum kusura bakmayın
Alone Pgtbebek merhabalar. Bebeğiniz hayırlı olsun uzun sağlıklı ömrü olsun 🤲🏻 darısı da bize olsun inşallah. Bende aynı hastanede aynı sürece gireceğim de biraz süreci anlatmanız mümkün mü acaba ilk olarak nereden nasıl başlamalıyım
Sehkr Pgtbebek ilk denemede mi acaba bende kayseri devlet hastanelerinde yaptırmak istedim ama yapmıyorlarmış eşimde sorun yok bende kromozomsal hata var iki gebelik yaşadım biri 7 haftalıkken kalbi durdu biri hiç oluşmadı genetik test yaptırın dedi kromozom sıkıntım çıktı pgt denildi süreçten biraz bahseder misiniz
adeee1 Alone Alone belli hastalıklar ücretsiz karşılanıyor diye biliyorum biz önce tıbbi genetiğe gittik ahmet bey yönlendirme yaptı zaten tüp bebektede şebnem hocadayız biz hala sonuçları bekliyoruz sadece testleri verdik ailelerden de isteniyor test
Pgtbebek Alone tabikide anlatırım. Teşekkür ederim bu arada 🌺 öncelikle tıbbi genetiğe gitmeniz gerekiyor orda yine kan alıp sonuçlar alınıyor. Genetik hastalık olduğu için sizin anne babalarınızdan da kan alıyorlar. Havuz oluşturmak için. Tıbbi genetikte biz Ahmet Cevdet Ceylan hoca gittik memnunduk. O ordan zaten tüp bebek birimine yönlendiriyor. Ücretsiz yapılıyor. Sadece tüp bebek sürecinde devletin karşılamadığı ilaçlar var onları siz ödüyorsunuz
Alone Pgtbebek benim vefat eden bebeğimde anlaşıldı o hastalığımız. Onun durumundan dolayı eşim ve benden kan alındı ve bizim taşıyıcı olduğumuz kesinleşti. Elimde o bebeğimin ve bizim sonuçlarımız var şuan onlarla gideceğim direk.biz Etlik şehir hastanesinde çocuk genetik de vermiştik kanları bebekten dolayı. Pazartesi için gün aldım Bilkent’e Cavidan nur semerci diye birinden. Değiştireyim olmazsa bende. Ya sadece ilaçları ödemeye razıyım ben ama bizde şöyle bir durum var 1 tane çocuğum var o da taşıyıcı çıktı. Devlet bunu sağlıklı sayıp ücretsiz yapmayabilir dediler 😕 aslında sağlıklı değil doğdu doğalı ufak tefek sorunlarından dolayı hemen hemen her bölümde düzenli takipliyiz(rahatsızlığımızın belirtilerini gösteriyor o). Umarım onu bahane edip onay vermemezlik yapmazlar 😞 gittiğim zaman ne demeliyim pgt tüp bebek için mi geldik diyoruz ?
Alone Pgtbebek diğer randevumu iptal edip sizinkine aldım. Daha dolu bir doktor belki daha iyidir anlayışlıdır salıya alabildim randevuyu ❤️
Alone Pgtbebek tekrar merhaba. Devlet bize ücretsiz yapmayı kabul etmedi. Bizim rahatsızlığımız çok bilinen bir rahatsızlık değilmiş ve devletin sgk kapsamında ödediği genetik rahatsızlıklar listesinde yokmuş 😞 listede 43 tane rahatsızlık varmış sadece onları karşılıyormuş. Ne kadar riskli de olsa durumumuz maalesef ki geri çevrildik