Epiduralli doğum ile ilgili çok post araştırdım ve merak ediyordum belki benim gibi merak edenler vardır diye hikayemi yazmak istedim. Sabaha karşı 5te tuvalete kalktığımda nişanım geldi duşumu alıp hastaneye gittik hastanede kontrolüm yapıldı 1cm açıklığım vardı nstde düzensiz bir kaç tane sancı göründü doktorum ultrasonla baktı beni eve gönderdi açılman ilerleyecek ağrıların artacak ozaman gel burda bunaltma kendini dedi bende onu dinleyip evime dönmek için arabaya bindim oturduğum gibi suyum geldi eve geri gidemeden yatışım yapıldı🙈 Saatler geçtikçe sancılarım artıyordu ama açıklığım yavaş ilerliyordu ebe bu sırada ara ara alttan rahim ağzımı uyarmaya devam etti bu şekilde açılmam ilerlemeye başladı açılmam 5cm olduğunda artık sancılara dayanamaz hale geldim pilates topunda bile rahatlayamıyordum epidural istedim epiduralden sonra büyük acı dolu sancılarım resmen bir anda son buldu adet sancısı gibi devam etti böylelikle 10 cm açılmaya kadar sancıları rahatça karşılayabildim. 10cm açılmadan sonra epidural etkisini kaybetmeye başladı 2.doz epidural istedim çok düşük doz vuruldu ıkınmaya devam edebilmem için ağrı hissetmemem gerekiyordu çünkü çok yorulmuştum epidural sonrası 2-3 ıkınmayla bebeğime kavuştum♥️ Şuan tek zorlandığım durum makatımda oluşan yırtık bebeğimin suyu erken geldiği için malesef doğum anında suyumla doğuramadım ıkınma ve ebe desteğiyle ilerledi bu yüzden minik bir yırtık oluştu ama bebeğime her baktığımda iyi ki beni seçti diye dua ediyorum. Allah yardım ediyor benim gibi biri doğurduysa herkes doğurur gerçekten♥️