Sunadurak öncelikle şunu söyleyim ense kalınlığı yüksek çıkması ille de down anlamına gelmiyor. Bir araştırma yapmışlar ve downlı bebeklerin usg geçmişlerine bakıldığında “genelde” burun kemiklerinin gelişmediği ve ense kalınlığı fazla olduğu görülmüş bunun için bunu bir risk görüyorlar. Yani evet kalın olmasını cihaz ölçüyor ama cihaz downlı olup olmadığını ölçmüyor. Bu demek oluyor ki sağlıklı olup ense kalınlığı usg de fazla çıkmış bebeklerde var. Sırf downlı bebeklerde bu fazla diye her ensesi kalın downlı bebektir diye bir şey Yok. Kaldı ki ben de çok araştırmıştım bir dolu anne var testler riskli çıkıp sağlıklı bebek doğuran,,,,aynı zamanda testler sağlıklı çıkıp downlı bebek doğuran. Bunlar sadece risk düzeyidir her şey rabbimizdendir o nasıl derse öyle olacak bize de galiba kabul edip ona göre yaşamak düşecek. Bence içini rahat tut bebeğinin sağlıklı olduğuna inanıyorum 🙏🏻 Bu testler yüzünden bebeklere bi dolu stres yüklüyoruz :( ayrıca doktorunun iyi doktor olup olmadığı onun ne kadar yumuşak tatlı dilli olduğu sana kendini nasıl hissettirdiğiyle bağdaşmıyor ne yazık ki önemli olan tıbbi donanımı bilgisi o yüzden çokta güvenerek hareket etme birçok doktora muayene ol ve sakin kal...burda çok duydum 6-7 haftada bebeğin kalp atışı duyulmuyor kürtaj yapalım diyen doktorları...ne yazık ki bu şekilde çok doktor var ..biraz uzun oldu kbakma ama kesin hüküm veren (kaldı ki senin test sonucun çıkmadan kesin kötü gelecek diyebiliyor) doktorlardan Artık illallah geldi