Birbenbirbebek Haftadan beri yakın takipteydik suyum azalmış plasenta kireçlenmişti. 3 güne bir kontrole gidiyordum . 36 da artık bebeğim de kg almıyordu suyum da baya baya azalmıstı. Doktorum her kontrolde doğum olabilir hazırlıklı ol diyordu. Cok stresliydi o haftalar benim için hareket sayma hissetme bebeğin kg almaması küvöz durumu sezeryan korkusu vs. Veee 37+1 de seni artık doğuma alalım dedi. Konuştuk ayarladık ve sabah doğuma gidiyordum. Hem beklediğim bir şeydi hemde sanki cok hazırlıksızdım. Sabah oldu. 8.30 ta hastanedeydim. Hiç bekletmeden kan damar yolu nst hepsi hızlı hızlı oldu. Benimle birlikte bir normal doğum yapacak kişi vardı oda nst deydi ebe bana sen sezeryan değil misin dedi evet dedim eee senin cok düzenli sancıların var normal doğum yapacak kişinin 3 cm açılma ile senin gibi sancıları yok dedi 🥲 korkudandır dedim çünkü hiç bir şey hissetmiyordum. Sancı çıkartacak kadar cok korkuyordum düşünün yani . Ama hiç korktuğum gibi olmadı ameliyathaneye girdik şakalaşma hafif müzik küçük sohbetler derken belden muayene edeceğim dedi arkamdan biri muayene sanarken meğerse belden uyuşmuşum 🥹😂 son iğneyi hissettim biraz sadece. Oda inanın damar yolu gibi acıdı. Yatırdılar sonra sonda takıldı bir şeyler olduğunu hissediyordum kıpırtı ama asla agrı sızı yoktu. Doktorum geldi perde örtüldü başlıyoruz dedi . Ben korkumdan ha bire sorular soruyorum ama böyle mi olacak söyle mi olacak derken doktorum iyi ki doğuma almışız suyun nerdeyse hiç kalmamış derken veee iyi ki iyi ki doğuma almışız kordon dolanmış hemde iki kere dedi. Fotoğrafını Çek dedi hemşireye 10 sn sonra da bir baktım bir ağlama sesi 2 sn sonra yanağımda 🥹öpüştük koklaştık ve kontrole götürdüler . O sırada doktorum hemşireye kaş göz yaptı . Ben spianlden cok korkuyordum ama doktorum bebeği spinalle alalım ten tene temastan sonra söz seni hemen uyutcam demişti bebek gittikten sonra gerek yok beni uyutmayın dedim ama sanırım nabzım tansiyonum filan oynamıs cok heyecanlanmıştın dedi seruma bir şey koydular gözlerim açıktı duyuyordum ama boş boş bakıyordum sadece odaya gidene kadarı yoktu bende 😂 Bebiş 15 dk sonra ben 40 dk sonra çıkmışım . Odaya geldik 5 saate sonra filan uyuşukluğum gitti kum torbası da koydular karnıma da bastırdılar biraz acı verdi ama oda efsane değildi burda okuduklarım gibi değildi . İlk ayağa kalkış biraz acılı ama zaten o dikişi düşünürsek cok normal geliyor . Dayanılmayacak kadar değildi . Agrı kesici vs evet hep yaptılar ama yine de bir acı oluyor . Benim korktugum ameliyat anıydı ama aslında sonrasını düşünmem gerekmiş . 1 normal 1 sezeryan yapmış biri olarak ikisi de kendine göre zor gerçekten dedikleri gibi de normal de öncesi sezeryan da sonrası acılıymış. Ağrılarım 4./5. Gün hafifledi ara ara hala agrım oluyor ama dayanılmayacak değil 🥹 çok şükür ikimiz de beraber eve geldik . Şimdi tam iyileşmeyi bekliyoruz . Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız 🥹
sedamusa Birbenbirbebek ayy ne güzel anlatmışsınız ne güzel bir duygudur bebişle o ilk temas Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥹 benimde Salı günü sezeryanım var oldukça heyecanlıyım 🤍
Nghnnklcc Birbenbirbebek ay çok korkularım var o iğne acıtıyor mu sonda hissediliyor mu bebek çıkarken acı oluyor mu sonrası nasıl nasıl diye düşünüp kendime zehir ediyorum sağlıkla büyütün
Birbenbirbebek sedamusa ilk doğum mu 🥹 ay me desem heyecanlanacaksın ama heyecanının o güzel zamanların önüne geçmesine izin verme canım 🥹
Birbenbirbebek Nghnnklcc bana güven en en en az acıtan onlar 🥹 korkma iğne biraz acıtıyor hissediyorsun ama aslaaa gözünde büyütecek kadar değil hani el üstü damar yolu daha cok acır ya öyle bir acı işte
Birbenbirbebek Nghnnklcc sondayı asla hissetmiyorsun zaten bebek çıktığını sesini duyana kadar farketmiyorsun bile 🥲
Drya_ Nghnnklcc of offf aynı durumlar az kaldı ve düşünmekten manyak oldum iyice. Benim bi de iğne fobim var kan verirken ya da serum takılırken bile çocuklar gibi ağlardım ondan ben nasıl doğuracam diye karalara bağladım 😅
Nghnnklcc Drya_ benim iğne korkum yokta o iğne de korkulmayacak gibi değil 😂 ama çoğu kişi hissetmediğini söylüyor içim rahat ediyor