Bsrbkr Çok üzgünüm, Allah yardımcınız olsun. Benim de 25.haftada sonlandı. Beyinde gelişmeyen bir yapı sebebiyle hem zihinsel hem fiziksel engellerden bahsetmişlerdi. Tanı farklı ama endişe ve üzüntülerimiz aynı. Bebekleri o engellerle dünyaya getirmek bir seçenek tabii ama tıbbın söylediklerini de göz ardı etmemek gerek diye düşündük. Yarınımızın garantisi yok, bize bir şey olsa o yavru kimin eline kalır, annelik babalık duygularımızı yaşamak için onu dünyaya getirerek acı çekmesine göz yummak istemedik.
Diğer taraftan karnımda daha yaşayan bebek için bu sürece girmek inanılmaz zor geldi bana. Amniyosentez gibi karından iğne yaparak bebeğin kalbi durduruluyor. Doktor bu haftalarda hareketleri refleksif, acı çekmedi demişti. Sonrasında ilaçla doğum başlatılıyor. Benim başka sağlık gerekçelerim de vardı sezaryen oldum ama doktorunuzla görüşüp normal doğumu deneyebilirsiniz. Eğer zaten yaşama ihtimalini düşük görüyorlarsa bile bile lades yapıp da kendi sağlığınızı da riske atmasanız daha iyi olabilir belki. İnanılmaz zor bir durum yaşamayan bilmez, sizi çok iyi anlıyorum. Yavrularımızı çok sevdiğimiz için ve onlara merhametimizden böyle kararlar alıyoruz. Ne karar verirseniz verin, siz çok güçlü bir annesiniz. Rabbim hayırlısı ne olacaksa size o şekilde karar aldırsın. Yardımcınız olsun inşallah 🙏🏻