Nurbesteee Fikir verebilir misiniz lütfen ? Epidural normal doğum mu sezeryan doğum mu ? Doğumum yaklaştı çok korkuyorum ve bir karar vermem lazım artık?
Ilkim1- Nurbesteee elbette elinden geldikçe normal doğum diyorum 3 tane doğum yaptım hespi normal yaptım iyikide normal yaptım yine de hakkınızda hayırlısını nasip etsin Rabb’im sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah 🤲😊
1ErkekkkAnnesi Nurbesteee öncelikle sıkıntınız yoksa siz ve bebek açısından normal doğum daha iyi tabi 👍
ValideSultan Epidural 4 cm açıklıktan sonra işe yaramaz ki zaten o büyük ağrılar 6-7 cm den sonra oluyor. Normal doğuracaksanız müdahalesiz. Sezeryan tercihiniz ise genel anestezi. Çünkü her iki doğumda da omuriliğe müdahale bence çok riskli
Nurbesteee ValideSultan Normal olarak müdahalesiz kesinlikle doğuramam ben biliyorum kendimi ☺️ sezeryandada doktorum genel anestezi riskli olabileceği için tavsiye etmedi eğer gerek görülürse panik heyecan korku olursa uyuturuz dedi ilk başta çünkü genel istemiştim bir de genelde acı daha yoğun oluyormuş çoğu insanda uyandıktan sonra epidural tavsiye etti doktorum normalde olsa sezeryanda olsa hiç bir riski yok iyi yapıldıktan sonra dedi ama kafam karıştı tabi bilemiyorum korkuyorum 🫠
Firstmommy33 ValideSultan bence bırakın da doktor karar versin hangi anesteziyi uygulayacağına.Genel anestezi de bebeğe geçen ilaçların bebeğe vereceği zarardan haberiniz var mı ? Burda bunu yazarken bu vebali nasıl alabiliyorsunuz ? Anesteziye Anestezi doktoru karar verir .
Nurbesteee aslhnkrts9 bazılarında normal doğum fazlasıyla eziyet oluyor şanslısınız sanırım yapı meselesi ☺️ bir yandan düşününcede sezeryanda olsa normalde olsa kesiliyosun artık eskisi gibi zorda değil.sezeryan doğum tabi bunda doktorda çok önemli karnı kuru tutmak vajinadan daha kolay diye düşünüyorum bir yandan da çünkü öbür türlü sürekli tuvalete gideceksin orası ıslanacak 😇 yani kafamda deli sorular işin açığı 😂
aslhnkrts9 Nurbesteee eğer sezeryan olacaksa cerrahisi iyi bi doktor seçin . Daha çabuk toparlarsınız . Akışına bırakın bence bebek nasıl gelmek isterse öyle gelsin 😂
ValideSultan Firstmommy33 Şimdi konu hakkında hiç bilginiz olmadığını anlıyorum bu yorumla. Genel anestezi esnasında anestezi bebeğe ulaşmadan zaten bebek çıkarılır… omıriliğe müdahale ile küçük bir ihtimal dahi olsa belden aşağısının felç riski vardır çapa Nöroloji ye yatan çok hasta gördüm. Epidural ise çok yakın doktor arkadaşımın ifadesidir ki ilk bebeğimi normal doğurdum taktir edersiniz ki sormuşumdur.
Firstmommy33 ValideSultan ahhahaha hiç bilgim yok demek 😂 anestezi teknikeriyim ben günde onlarca sezeryan ameliyatına giriyorum.Hangi ilacın çocuğa hangi yönden zararı olacağını biliyorum ben okulunu okudum 😌
Firstmommy33 ValideSultan o ihtimallerin hepsini senden daha iyi biliyorum merak etme.Genel anestezinin spinal anestezi hepsinin riskini adım gibi biliyorum kaç yıllık devlet memuruyum ben 😉ki kAldı ki buna karar verecek kişi Anestezi doktorudur sen değil ☺️