Bebeki12 bende de 9 cm ve 6 cm birbirine yapışık totalde 15 cm çikolata kisti vardı sol yumurtalıkda. Neler yaşadım doğru doktoru bulana kadar . Açık ameliyat bile etmek istemediler hemotoloji hastasıyım o sebeble hormon ilacı da kullanamadım baskılaması için . Neler yaşadım doktorlardan ne senaryolar dinledim. Limiti böbreğinin birine yakın böbreğinizde alırız dedi, bağırsağa yakın dedi birisi en az 1 sene kolostomi poşetiyle gezersin dedi. Başkası sol tüp yumurtalığı unut hatta belki rahmini bile alırız dedi . Onlarca kötü senaryonun için de İzmir medicana hastanesin de Mustafa Melih Erkan canım hocam hiç bir organıma tüpüme, yumurtalığıma ve rahmime zarar vermeden çekti çıkardı hem de kapalı yaptı operasyonu tabi robotik cerrahiyle . Kistin çok daha büyük olduğunu söyledi hatta çıkarınca emar da net gözükmemiş ortalama 18-20 cm olmuş. Ben 15 günde ayaklandım bu ebatta bir kiste ve zor bir ameliyata rağmen . Demem o ki kötü senaryolara kulak asma ve mutlaka robotik cerrahi olan bir hasta eyle görüş 🙏🏻 gaziantepliyim ben de bu arada 🌸