Oncelikle uzun oldu hakkınızı helal edin. Merhaba herkese şuan bebeğim iki aylık oldu bu süreçte konuşmak istemedim. Çünkü çok zor bir süreçti ikinci dogumum ve herşeyiyle kendimi hazirlamama rağmen çok zorlandım.. hamileliğim boyunca hareket halinde olmam ve daha farkında sakin karsilamam için gebe okuluna da katıldım ancak kul plan yapar kader gulermis. Neyse mevzuya geleyim 25 martı 26 ya bağlayan gece bir anda bardaktan boşalır gibi suyum gelmeye başladı herşeyi bilsem de anlık bir panikle bir de büyük oğlum var şahit olsun istemedim banyoya gidip ped koydum sonra valizi diğer oğlum eşim toplandık oğlanı babannesine bırakıp hastaneye gittik işlemler yapıldı. Ancak bu zamana kadar MS hastası olduğumu bile bile normal poliklinikte takipliyken doğumu perinatoloji dogumhanesine aldılar bilenler bilir riskli gebelik servisinde eş alınmıyor tek başına süreci yaşıyorsun benim de hevesim vardı Etlik şehir hastanesinin gebe okuluna katıldım eş desteği , pilates topu ile sancı karşılama, suda doğum hatta epidural seçeneği bile vardı ama maalesef riskli doğum hane de hiç biri yoktu bir odada tek başına ayağa bile kaldırmadan yatar vaziyette sancı karşıladım. Doğum öncesi detaydan bahsediyorum çünkü doğum ve sancı hızlı ilerledi. Ben nstye gece birden 5e kadar sancı almadan takip edildim sonra bir anda o suni sancı denilen serum takıldı başta hafif başladı adet ağrısı gibi 1 saat içinde dozu arttı başta yatar vaziyette tolere edebiliyorken edememeye başladım toplam sancı ve açılma süresi 3 buçuk saat sürdü 9 cm geldiğinde çatala aldılar ama ben o 3 saatte o kadar yordum ki kendimi bebeği itecek gücüm kalmamıştı yine de var gücümle ikiniyordum ama yeterli değildi bir iki denemeden sonra biri kadın hemşire diğeri erkek 100 kilo üzerindeki erkek doktor ikisi birden tüm gücüyle bastırdı karnıma o an ölüm gibiydi bir iki bastırma ve benim de ikinmamla kızım dünyaya gelmişti. Her ne kadar travmatik olmayacak desem de malesef öyle olmadı 25 gun boyunca erkek doktorun bastırdığı sağ tarafımda Ağrı’dan eğil doğrul hiç bişey yapamdim hep yardımla oturup kalkabildim aynı şekilde erkek doktorun sağ gözümde gozun beyaz kısmı kan oturdu baskıdan. Hep dedim yine diyorum suni sancı alana kadar kendi sancinla 5 tane doğur o kadarına bedel. İlk çocuğum kendi sancımla olmuştu. İyi bir hikaye bırakamadım ama belki burdan ders cikararak kendinze güzel bir hikâye yaratirsiniz hepinize şu gibi doğum diliyorum..