Minik1Civciv evet bu çocuklar destekle eğitimle düzelir ama üzerine düşmek gerek, açıkçası ben de senin gibiyim ailem istanbuldalar ben yorgunluktan hamilelikten çok üzerinde duramıyorum. Biz yeni yeni eğitimlere başladık rapor geç çıktı filan derken baya zaman geçti hemen teşhis de konmadı maalesef. Ama eğitim kurumunun iyi olması lazım. Devlet haftada 2 ders saatini karşılıyor daha çok olmalı ayrıca diyetler var bağırsak ve beyin düzeltilmesi için, ağır metaller için vs. Onlar yapılırsa takviyeler alınır, telefon tablet verilmezse beslenmeye dikkat edilip paketli gıdalar, şeker, buğday unu, kazein süt ve süt ürünleri (ev yapımı doğal kefir ve yoğurt hariç) kesilirse gelişmeler oluyor. Rabbim evlatlarımızı korusun. Siz de şüpheniz varsa psikiyatriye götürüp teşhis alın, rapor alınana kadar uzuyor süreç çünkü. Bu şekilde eğitimlere ücretsiz götürebilirsiniz. Fazladan saat almak isterseniz de ücretle götürürsünüz ama gerçekten aileden uzak olmak da zor oluyor. Ben de tek başıma arkasında koşturamıyorum, nefesim daralıyor zaten. Çok hiperaktif. Bu arada söylediğiniz belirtiler zaman zaman azalabilir artabilir. Genelde 3 yaşında pik yapıyormuş. Bir de size İstanbul Çam Sakura Hastanesinde Otizm merkezi var Hasan Önal orayı öneririm. 3 aydan 3 aya kontroller oluyor çocuğun tüm değerlerine bakılıyor. Diyet listesi mail adresinize atılıyor. Takviyeler veriliyor, çocuk detaylı takip ediliyor. Kan idrar gaita testleri yapılıyor. Psikiyatrisi de var şimdi yanında beraber yürütüyorlar. Çok ilgililer. Ayrıca instagramda leyla karakoç var onu öneririm çocuğu otizmden kurtarmış bir anne. Hasan Önal ın hocası profesör dr Ahmet Aydın ‘ın yolundan gitmiş ve medical medyum detokslarını yapan bir anne. Danışmanlık veriyor kendisi. Takip edebilirsiniz. Allah şifa versin evlatlarımıza. Umutsuz olmayalım.