Crkbra 22 haftalık 2. Gebeliğim. İlk gebeligimde yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı çok şükür,ama şimdi yaptırmak istemiyorum açıkçası, bu konuyu detaylı araştırmadım bakacağım ama sizlerin de fikrini merak ediyorum.
ABusraaaa Crkbra ilk gebelikte yaptırmadım. 2.de yaptırım dedim ilacı içtim saat dolmadan kustum. Simdikinde yaptırmıcam ☺️
etuerk Crkbra ilk gebeliğimde yaptırdım bir sorun çıkmadı ikinci hamilelik yine yaptırdım şeker çıktı şimdi günlük ölçüm yapıyorum yani yaş hormon değişikliği vs farklılık olabiliyor
Crkbra Yaklaşık 1 yıldır diyetteydim açıkçası yedigime içtiğime dikkat ediyorum supriz bir şekilde hamile kaldım. Sekerimin çıkacağını tahmin etmiyorum ama gebelik şekeri farklı oluyor sanırım
Gltn_26 etuerk bende ilkte yaptırdım sıkıntı çıkmadı 2.ye yaptırcam haftaya bende bunu düşünüyorum ilkte yok ikincide olmaz diye bisey yok yani çok riskli yanları varmış sanrım
Crkbra etuerk peki açlık tokluk şekerini normal şeker ölçüm cihazıyla ölçsek anlayabilir miyiz ? Doktorun verdiği şeker miktarı kadar şeker tüketip tabi. Öylece anlaşılır mı acaba merak ettim şimdi
etuerk Gltn_26 evet erken doğum bebek obezite olması yada şeker hastası olması eğer ciddi ise ölüme kadar sorunları saymıştı doktorum kötü birşey değil sonuçta ben neden yaptırmıyorlar anlamıyorum
etuerk Crkbra yani bilemiyorum açıkçası ben yurtdışınadayım doktorum hemen diyetisyene sevk verdi ve bana cihazı onlar vermişti yanlış bilgi vermeyim ama yaptırmak kötü bişey değil sonuçta korkmayın
Gmzrsln Ben ilk gebeligimde yaptirdim ama içecek sonrasi kusunca olmadi şuan ki gebeligimde asm de yaptirdim sadece açlık ve tokluk bakıldı iceceksiz bi sorun çıkmadı şükür normal şeker yüklemesi istemedm
Zalas Eğer anne ya da babanızda şeker hastalığı mevcutsa bence yaptırın. Bana doktorum ilk olarak ailemde olup olmadığını sordu. Ben de babamda olduğunu söyledim. Eğer ailende birinde olmasaydı senin tercihine bırakacaktım ama bu durumda testi yapmamız hem senin hem de bebeğin sağlığı için daha iyi olacak dedi. 50’lik olanı yaptırdım sonuçlar güzel geldi elhamdülillah. Ama içimde herhangi bir şüphe kalmadı.
Mercimek7713 Annem ve anne tarafım da şeker hastalığı olduğu için kızımda yaptırdım cikmadi o zmn 2o yaşındaydım şimdi 2 .gebeyim 3o yaşındayım ve yaptırmayı düşünüyorum yaş faktorude etki ediyo