Kızlar selam
Ben 23. Haftamın başında açıklık ve rahim ağzında kısalık (12 mm ile) serklaj oldum.
Şimdi ise 27. Haftaya geldik şükür ki 🙏 tabii gittiğim her doktor habire erken doğum riskin var diyip diyip duruyor. Ben de farkındayım bunun.
Şimdi bugün biraz kafam karıştı , size danışmak istedim. Biz görev gereği ağrıda küçük ilçedeyiz. Buradaki ilçede ve Ağrı merkezde doğum kime sorsam önerilmiyor. Ayriyeten Allah korusun erken doğumda yenidoğan ünite bakımı çok önemliymiş, doktorum bugün bize 28. Haftadan sonra artık doğum yapacağınız yere gidin dedi. Muhtemelen erken doğum riskinde iyi bi hastanede olursanız iyi olur diyor. Bizim için en iyi iki yer de Erzurum ve Van. Şimdi sorun şu ki , doğum ne zaman olacağı belli değil ki. 32. Haftada aniden doğumum da başlayabilir , 37 38 e kadar doğurmayadabilirim. Bu süreçte erkenden gidip bi yerde kalmamız gerekiyor. Kiralık ev tutalım dedik kimse evini 2 aylık vermek istemiyor.
Öğretmen olduğum için en uygun yer öğretmenevi dedik. Ama gebelik şekerim çıktı diyet yapıyorum. Orada da mutfak olmayacak nasıl yapacağız o kadar uzun süre kafam çok karıştı.
Bugün doktor acil bi şey olsa Van a ya da Erzurum’a yetişemeyeceğimizi söyledi. Şimdiye kadar kafamda hep bi durum olursa ilk doğum sonuçta hemen doğum başlamaz yetişiriz 2 3 saatte diye düşünüyordum. Aklım karmakarışık, 28 den sonra gitmek mi 30. Haftadan sonra gitmek mi ne mantıklı bilmiyorum.
Büyük bi şehirde evimiz olsa böyle şeyler yaşamayacaktık. Çözüm bulamıyorum. Tavsiyesi olan olursa farklı bi önerisi olan açığım.