oglussannesiiii Kızlar 3 gün önce tansiyonum 14 tü bugünde ölçtüm tansiyonum 14 çıktı pazartesiye randevu aldım yüksek çıkıyor diye Az tuzlu yiyordum bugünden itibaren tuzluda yemiyorum az yağlı yiyorum düşürmeye çalışıyorum ama inatlaşıyor sanki böyle olup düşüren oldu mu korkuyorum gebelik zehirlenmesi felan yaşarım diye ne yaptınızda düşürdünüz kızlar bide ?
deniz_95 oglussannesiiii ilk hamileliğimde oldu bende ama ben yüksek sayıları görüyordum. Zehirlenme durumu vs yoktu. Bebişte de sorun yoktu. Dinlenince bir zaman sonra geçiyordu ama inatçı bir tansiyon değildi. Siz yine de bayramdan önce bi kontrole gidin idrarınıza vs bakılır. Ben her hafta idrar veriyordum
busra__20022025 oglussannesiiii benim de yüksek çıktıyordu doktor önemli olan küçük tansiyon dedi bir de sakin olun siz stres yaptıkça da yükselir 5 dakika sakin kalın dinlenin tekrar ölçün olmadı bir acile gidin baksınlar
Kadriyeince oglussannesiiii bende hamileyken tansiyonlarım yukseliyordu ama benimki 18 19 cikiyodu baya 5 aylikken rahatsızlandım daha 24 yasinda olmama ragmen aşıriı yuksek tansiyonlar oldu ve hala devam ediyor hamile kalmak cok istiyorum ama doktorlar beklememi söylüyor bende bekliyorum göğsümün hemen alt kısmında sancılar oldu nefes alamiyordum hastaneye gittim tansiyonum 25 di idrar tahlilimde proteğin kaçağı da çıktı 1 ay perinatolojide yattım hastanede 6 aylıkken doğum yaptım malesef kordon bağımda koptu çünkü bebeğim 2 gün yaşadı sadece vefat etti. Rabbim sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin bencede bayramdan once kontrole gidin.
_tugcee oglussannesiiii Doktorunuz daha iyi bilir ama düşmeyen tansiyonunuz varsa tansiyon ilacına başlatsın. Tuzlu şeyleri hayatınızdan tamamen çıkarın. Hele ki turşu şalgam vs gibiii. Yükseldiğinde de limonlu su için tansiyonunuzu düşürür dengeler. Bende iki hamilelik geçirdim ikisindede 9 ay yüksek tansiyonum vardı hep😑dikkat edin tansiyonunuz ölçün sürekli. Tansiyon düşüklüğü sorun değil ama yüksekliği tehlikelidir hep. Allah korusun erken doğuma kadar gider geçmiş olsun🙏🏻
oglussannesiiii deniz_95 aşırı yükseklerde değil benimkide 14 oluyor ilk gebeliğim benimde pazartesi randevu aldım idrarda protein kaçağı olmaması gerekiyormuş büyük ihtimalle 3 gün önce bakıldığında suyum bebeğin iyi olduğunu söylediler tetenoz aşısı olmak için sağlık ocağına gittiğimde 14 çıkmıştı korktum açıkçası bugünde öyle çıkınca daha çok korktum hemen bugün randevu aldım inşallah hayırlısıyla birşeyi yoktur
oglussannesiiii Kadriyeince benim ağrılarım felan yok sadece ödemim var tansiyonumun yükseldiğini bile anlamıyorum ama ölçüldüğünde yüksek çıkıyor
oglussannesiiii Kadriyeince 23 yaşındayım 5 aylığım bende ama sizin kadar aşırı yükseklerde değil sınır hep 14 şimdi ölçtüm 12.2 çıktı Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin Allah sizede hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah
Kadriyeince oglussannesiiii benimde yukseldigi belli olmuyordu ölçtümde yuksek hala o sekilde sizinki cok fazla yukselmemis tabiki genede tansiyon takibi yap doktora gitmeyide ihmal etme olctügün tansiyonlarida bi kagida yaz gösterirsin benden hep yazmami istiyolar Rabbim isteyen herkeze saglikla nasip etsin İnsallah
yasarceyda12 oglussannesiiii canım benimde 22. Haftada farketti kilon var mı bilmiyorum ama dikkat et kilo çok önemli bende 14-15lerdeydi her hafta idrar tahlili veriyordum zehirlenme bakıyolardı tansiyon hapı kullandım zehirlenme yaşamadım ama günde 5 tansiyon ilacına rağmen 18lere çıkıyordu 33de doğum oldu sen git doktora her insan bir değil gerekenleri yaparlar
oglussannesiiii yasarceyda12 kilomda var canım ödemim çok ayağımda hemen doktor randevusu aldım o yüzden pazartesi hemen doktora gideceğim sabah
oglussannesiiii _tugcee allah korusun daha 21 haftalığız gebelik zehirlenmesi olmasından korkuyorum bu hafta başladı tansiyon yüksekliği hemen pazartesi randevu aldım
Hdyhdy oglussannesiiii benim de vardı canim hatta doğuma 16 tansiyonla gittim , bende protein kaçağı da vardı düzenli takip altındaydım , tansiyon ilacı kullaniyordum yüksek çıkınca da bekletmeden sezaryene aldılar, bebeğim de ben de iyiyiz şu an
oglussannesiiii Hdyhdy geçen ay yaptırdığımda protein kaçağım yoktu o zaman tansiyonumda normaldi bu haftadan sonra yüksek çıkmaya başladı heöen pazartesi randevu aldım
oglussannesiiii Kadriyeince yazıyorum ama sanki elimdeki tansiyon aleti yanlış ölçüyor yeni alet aldım pazartesi de randevum var idrar felan veririm büyük ihtimalle insallah birşey çıkmaz inşallah pazartesi tansiyonum felan düşük çıkar