GirlandBoy_Mom Kızlar sorum başlıkta az önce sandalyede otururken 16 çıktı tansiyonum koltuğa geçip oturdum orda da 11 çıktı kolumu kalp hizasında tutuyorum fakat en doğrusu hangisi bilemedim bilenler yardımcı olabilir mi?
HumaBetul342 GirlandBoy_Mom ben ilk hamileligimde nst’ye bağlandığım da nefes darlanmasi yaşayıp sıkıntı basıyordu sırt üstü yatamiyordum kalkınca direkt tansiyon ölçtüler biraz yükseldi doktor takip et dedi bende sağlık ocağında takibe gitmiştim gelir gelmez ölcmemislerdi 2 dk soluklan nefesini düzenle dediler öyle ölçtüler yani haraket halinin arkasindan direkt ölçüm olunca yukselebiliyor.Doktoruma durumu anlattığında normal dedi. Yani en sağlıklısı önce oturun nefesinizi düzene koyun yorgunsaniz dinlenin sakın olarak ölçün
GirlandBoy_Mom Ahsenmira evet dijital daha dün aldım hastane’de tansiyonum 18 çıkınca bende takip etmek istedim de farklı farklı çıktı
Ahsenmira GirlandBoy_Mom yani oturduğun yerin tansiyonu etkilemeyle bir ilgisi yok ama ilk oturdun yarım saat dinlen ve sol kolundan ölç kalp hizası olsun mutlaka ve ayaklaeın normal oturur pozisyonda olsun bağdaş felan kurma eğer alette bir hata varsa evde başka biri varsa onda da dene bakalım ama hergün aynı saatte ölç
GirlandBoy_Mom Ahsenmira sol kolumdan ve kalp hizasında ölçüm yaptım ilk 16 sonra 11 çıktı birazdan tekrar denicem bunlara uyarak teşekkür ederim
GirlandBoy_Mom Eslem2112 değişiyormu canım hep hastanede soldan ölçülüyor dün eczanede de öyle ölçüldü
Nursemom90 Efor sarfetfikten hemen sonra değil bir 5-10 dk dinlenik olursan daha sağlıklı olur canım. Genelde yemek yedikten hemen sonra ve yorulunca yüksek çıkar. Yine de 16 çok eğer ölçümlerin arasında aşırı farklar olursa doktoruna bildir.
GirlandBoy_Mom Nursemom90 dinlendikten sonra ölçüm yaptım canım dün hastanede 18 çıktı ama müdahale edilmedi doktor kendin takip et dedi dün eczanede de 14 çıktı az önce de 16 sonra 11 hangisi doğru bilemedim
Burnosunn_annesi Eslem2112 şükür bacım bayram doğum temizliğini yapıyorum hergün azda olsa halılar daha gelmedi sen napıyon nasılsın bitanem♥️
Eslem2112 GirlandBoy_Mom kız benim klavyeyle ilgili bir sorun var saçma sapan şeyler yazabilirim hoş görün 😂
Eslem2112 GirlandBoy_Mom git cnm bak çok önemli kendinin ve bebişinin hayatını riske atma doktora git bi an önce
GirlandBoy_Mom Eslem2112 ben gidiyorum da işte burdakiler insan yerine koyup bi serum bile vermeye eriniyorlar