Canım almıyorlar benim gittiğim hastanede. o riske hiç girmiyorlar geçen eşimin beli tutuldu acile gittik. O ara veznedeki adam biriyle konuşuyordu kulak misafiri olup ben de panikledim hatta.. Kadın arkada çığlık çığlığa eşiyle konuşuyor. Kadın 38 haftalık doğum başlamış adam getirecekti. Veznedeki adam dedi ki hicapçı doktorlarımıza sormamız lazım ama genelde kabul etmiyorlar dedi. Aramadı bile hicapçıyı telefon kapanınca. Ardından ben sordum benim doktorum burada hep ona geliyorum hicapçı mı yapacak vs dediğimde. Hayır sizin doktorunuz özel gelecek ben bu şekilde söylemek durumundayım, genelde doktorlarımız risk alıp kabul etmiyor dedi. Siz zaten kontrole ona geliyorsunuz o sizi bilen tek kişi dedi. Çok çok acil durumda doktorunuz gelemeyecek durumda ise hicapçı girer ama o da %1 ihtimal dedi. Doktor bebeğin kontrollerini yapmadığı için riske atmıyor. Bebek hasta olabilir, sakat olabilir, doğum anında komplikasyon gelişir dedi. Çoğu doktor özeldeki riske atmıyor bu durumdan ötürü 🫢 Yani zaten millet de kontrol için genelde özele gidiyor. Aletlerin güvenirliği vs. Bir de mesela ben 30 küsür yapacağım doğumu, telefondaki adam sorduğunda 50 küsür dedi. O muayenelere gelmemenin de parasını alıyor çatır çatır aslında…