Sema1643 Anaokulu 3.5-4 yaş İngilizce öğretmeniyim ve sadece İngilizce konuşarak iletişim kurabiliyorum çocuklarla. Çocuklar Türkçe bildiğimi bilmiyorlar. İletişimim anlayacağınız hayli zor. Çocuklar tam bana alıştı diyeceğim Aralık ayında kusmalarım, kanama gibi sürecim oldu. 1 ay boyunca okula gidemedim. Sonra araya şubat tatili vs girdi tamamen koptum okuldan. Tekrar başladığımda biraz afalladım doğrusu ama bırakmayı hiç düşünmedim. Çocuklar bana ayak uydurdular. Aslan Pars’ı benimsediler hatta… Benim yemek yememe bile bakıp tatlı yiyorsam “Aslan is dancing miss Begüm” diyorlardı. Şimdi de hatta kargom geldi mustelalar 🤣 “Baby is having shower” deyip dikkatlerini çekti. Sürece çocukları dahil ettiğinizde çocuklar da yavaş yavaş anlamlandırıp size destek oluyorlar açıkçası. Sinirlendiğimde, modum düştüğünde de bana çok yardımcı oldular. Canın mı acıyor dediler. Dans edemediğimde özellikle sınıfta biri çıkıp dans etmeye başladı sınıfa liderlik ederek. Süreci yönetmeyi bilmek çok çok önemli. Hep onlara benim iki kişi olduğumu hissettirdim. Değiştiğimi fark ettiler ama ona ayak uydurdular. Bu arada branş olarak İngilizce öğretmeni değilim yanlış anlaşılmasın İngilizce sınıf öğretmeniyim. Partnerli giriyoruz derslere yani sınıf benim sınıfım. Sabahtan akşama kadar sınıf içindeyim. Velilerim de öğrencilerin ne kadar sürece dahil olduğunun farkındalar, akşam yatmadan bile benden bahsediyorlarmış. Kardeş isteyen bile var. Bu şekilde çocuklar anlayışlı olunca veli de ister istemez anlayış gösteriyor 🥹🫢 Keşke devam edip süreci yönetmeye çalışsaydınız. Çünkü cidden okulda çocuklarla günler o kadar hızlı ve güzel geçiyor ki… Aslan da artık onlara hep tepki veriyor karnıma dokundukça onlar tekmeler geliyor, seslerinde hareketleniyor. Tekrar dönme şansınız varsa idareniz bu konuda anlayışlı ise bence dönmelisiniz. Ben şahsen ilk dönem çalışmayıp 2. Dönem hemen geri başlayacağım isteyerek hem de.. Eşim istemese de 🥰