39+1 de artık çok ağırlaştığim için doğumu kolaylaştıracak her şeyi denedim. Yürüyüş, activating labor, ilişki,hurma, ahududu çayı vs gibi artık doğsun istiyordum. Daha öncesinde yalancı sancılarım vardı ama pek hissetmiyordum. 39+2 sabah namazinda hafif sancılarım başladı ama belden vuran bir sancı değil kabız olmuşsun gibi karına vuran bı sancı. Her sancı geldiğinde çömeldim ve geçmesini bekledim nefes egzersizi yaparak. 16:15 gibi artık sancılar 5 dakikaya düştü hastaneye gittik nst de sancilarim 100 gözüküyordu açıklığım 5 cm olmuş en çok buna sevindim çünkü diğer doğumumda açılmam ilerlemiyordu. Neyse 1 buçuk saat nst çekildim yattigim yerde sancıları karşıladım sonrasında da yürüyüş yaptırdı ebeler. 18:10 civarı suyum geldi.Açıklık 8 olmuştu bir saat sonra doğuma alındım. 3 yada 4 ikinmayla oğlum doğdu 🥰🥰 buraya kadar her şeye katlanabildim ama plesenta rahim duvarına yapışmış onu elleriyle almak zorunda kaldılar ve bence bu daha zordu ama sonucunda iki dikişle bu doğumumu da gerçekleştirdim çok şükür. Sizlerinde benimkinden daha kolay su gibi doğumları olur inşallah. Eğer normal düşünüp korkanlar varsa gerçekten denemeye değer o an çok özel ve kendinizi güçlü hisssettiginiz bi an doğum zaten kadınlara özel bir yetenek olduğu için kendinize güvenin Allah kullarına her daim yardım ediyor. ❤️ Rabbinize sığının ve bol bol dua edin ❤️