Şehirler arası değil ama aynı şehir içinde 1,5 aylık bebekle taşındım geçen yaz.
Bizim kıyafet, kitap, oyuncak (büyük çocuğumun) vs çoooook fazla eşyamız vardı. Ama yine de toparlama aşaması zorlamadı, sürekli kullanılanlar dışındakileri hemen koliledim.
Kolilerin hem üst hem yan yüzeylerine mutfak/salon/yatak odası/çocuk odası gibi nereye ait olduğunu yazıp numara verdim, hangi numaraların içinde ne olduğunu telefonuma not aldım. Açarken o notlara göre açıp yerleştirdik.
Ama yeni evde nakliye çıktıktan sonra temizlik yapmak ve yerleştirmek çok zor oldu. Diğer evin düzenine alışık olduğum için neyi nereye koyacağım kısmı vakit aldı. O yüzden acil lazım olanlar hariç kolileri yavaş yavaş karar verdikçe açtım. Tabi bu da ortalıkta koliler olması yüzünden temizlikte, gündelik işlerde zorlanmama neden oldu.
İşinizi kolaylaştırmak için kırılacak eşyaları sarmak için temiz kağıt, köpük şilte ve baloncuklu (patpatlı) naylon, ambalajcılardaki streç filmlerden alın.
Tabakları vs araya köpük şilte ya da patpatlı naylon koyarak üst üste 5-6 tane koyduktan sonra streçleyebilirsiniz. Bu şekilde kırılmadan gider.
Toparlanma aşamasında artık işinize yaramayacak şeyleri de kenara ayırıp ya bağışlayın (Facebook’ta atmaver grupları var) ya da ikinci el olarak satın. Boşuna yük etmeyin.
Şimdiki evinize yakın ve taşınacağınız yeni evinize yakın tanıdıklarınız varsa yeme içme konusunda birkaç gün onlardan destek alın, eğer yoksa önceden plan yapıp sizi idare edebilecek pratik şeyler hazırlayın.
Taşınma zamanına kadar buzluğunuzdaki kilerinizdeki gıdaları kullanıp bitirmeye çalışın. Yine de buzlukta kalan ve götürmeniz gereken şeyler olacaksa onlar için strafor (köpük) kutular alın. Gıdaları buna koyup aralara buz aküsü veya önceden dondurduğunuz küçük pet şişe sulardan koyarsanız oldukça dayanıklı olur.
Şimdilik bunlar geldi aklıma. Umarım kolaylıkla halledersiniz 🙏🏻