buketunlu Sancıyı çektikten açılma 10 cm olduktan sonra doğum masasına yatınca ne kadar sürede gerçekleşiyor doğum ve kaç ıkınma gerekiyor acaba ?? Doğum konusunda çekincelerim var biraz kaygılıyım🥹 sizin tecrübelerinizle fikir edinmek istiyorum ☺️
Kkardelenn1 buketunlu 5 dakika süren de var yarım saatte kişiden kişiye değişiyor tam açıklık olduktan sonra ıkınma sayısı 10 u bile bulmuyor genelde yeterki güçlü ıkınma olsun birde doktoru çok iyi dinlemek lazım bağırarak gücü tüketmemek önemli hepimize kolay su gibi doğumlar nasip olsun inşallah
Seyda-06 buketunlu beni masaya kafayı görünce aldılar heralde hiç bilmiyorum ama ıkın dediler öyle bi ıkınmışım ki 2 ıkınmada bebeği tek ıkınmada plesentayı çıkarttım 😀
Seyda-06 buketunlu hatta ben 2 gün sancı çektim açılmam çok az ilerledi suni ile 5 cm di açılma 2.gün düşün yani annemler sormuş noldu bizim daha açılma olmadımı diye demişler seninki 1 güne daha doğuramaz çok yavaş açılıyor diye 10 dakika sonra bebek kıyafetlerini istemişler. Yani ne oldu ise açılma 9 cm e çıktı bi anda apar topar masaya götürdüler yattım bi uyuşturdular kestiler ıkın dediler 2 ye bebek sesini duydum
Seyda-06 Meryeminannesi20 hadi ya ben bi oturdum zaten suni sancıyla sürekli sancı vardı normal sancıda bi kesilirmiş bi gelmezmiş öyle bi ıkınma geldiki arka arkaya durmadan ıkınasım geliyordu 2. Ikınmada çıkmıştı bebek aklımda öyle kaldı hep sancı çekince doğum anı kolay gibi demekki öyle değil miş şimdi bi korku saldı ikinci de nasıl olcak acaba
Seyda-06 Iremyl inşallah tek avazda kurtulursun ama aman sakın kendini yırtarcasına ıkınayım deme bırak 4 5 kere olsun basur oldum o ıkınmadan dolayı kaldı öyle
Arazynp buketunlu ben hastaneye gider gitmez doğuma aldılar. Bir saat sürdü. Yorumları hayretle okuyorum iki ikinmada doğurmus herkes. Ben ikindim ikindim olmadı. Sayısını bilmiyorum. Güçlü ikinamadim yorulmuştum nefesim tükenmişti. Ebe karnima çok bastrdi. Ama sancı kismini ben kolay geçirdim. Evde çektim zorlanmadim. Hastaneye gittiğimde açıklık 8 cm dediler hemen dogumhaneye aldilar.
bebegimm1633 Arazynp Ben de sancımın büyük bir kısmını yani açılmam 7-8 cmleri bulana dek evde çekmek istiyorum ama bi yandan da ilk hamileliğim olduğundan ya geç kalırsam diye korkuyorum. Bana tavsiyede bulunabilir misiniz? Ne zaman evden çıkmalıyım? Ne kadar süre evde durmalıyım?
Arazynp bebegimm1633 sancilar on dk da bir gelmeye başladığında hastaneye gidin diyorlar. Tabi hastaneye ulaşım kolaysa. Benim bulundugum mahallede yakındı bes dk da. On dk da bir gelmeye baslayinca gittim. Korkmayın öyle hemen çocuk gelmiyor. Keşke gelse.
rumikaa bebegimm1633 8 cm de doğumhaneyr alınmıştım ben açıklık çabuk sürerse yolda doğurabilirsiniz🙃
bebegimm1633 Arazynp Evle hastane arası max 12 dk ay dediğiniz gibi yapmak doğru olur riske atmiym hiç🤭
bebegimm1633 rumikaa Siz de haklısınız😂teşekkür ederim yolda da doğurmak istemem çıkar giderim hemen :D
Loli-1 buketunlu bence en kolay tarafı o. Bes cm açıklıkla hastaneye gittim 3 saat sunni sancı cektim ki bence yine çok iyi acılmam on cm yi bulunca doguma aldılar zaten suni sancı cekip acılmayı beklemeyi atlatınca dogumhaneye giderken oh be diyorsun. 15:08 de dogumhaneye indim 15:28 de oğlul doğdu beş altı ıkınma diyebilirim ama kişşden kişiye değişir
busbusrabus Loli-1 siz sanırım beste turhanın takibindeydiniz, nasıl memnun kaldınız mı süreçten, doktordan genel olarak?