Buse1811 Kızlar iyi geceler.. anca hastaneden geldim ama içim rahatlamadı.. üstüne üstelik ben kolestaz şüphesiyle kadın doğum acile gittim erişkin acil oraya yönlendirdi kd acil erişkine gönderdi tekrar…1 haftadır ayak tabanlarım aşırı kaşınıyordu dedim sinek ısırmıştır herhalde salladım sonra sonra artmaya başladı 3-4 gündür de öğlen 3-4 e kadar karıncalanmadan akşamları da delirtecek kıvama gelen kaşıntıdan adım dahi atamıyorum.. bugün de avuç içlerim heleki parmak boğumlarım artık kaşımaktan yaraya dönecek neredeyse… akşama dayanamadım kaşıntıdan ilk defa hayatımda ağladım yalvardım geçsin diye… apar topar hastaneye gittik kan aldırlar kolestaz değil gebelik ürtikeri ya da alerji olabilir yapabilecek bişey yok kaşınırsa karbonatlı suyla yıka dediler gönderdiler… ama kolestaz için en önemli testi yapmamışlar safra asidi testini… testleri isteyen doktora da söyledim ilk başta bundan şüpheleniyorum diye bana ben öyle olduğunu düşünmüyorum 17. Haftada mümkünatı yok olmasının 30. Haftalarda başlar dedi… içim hiç rahat değil şuan ayağımın kaşıntısı geçti Ma parmak içlerim kaşıntıdan uyutmuyor beni… içime de sinmiyor… var mı erken kolestaz yaşayanlar? Nasıl başladı nasıl fark ettiniz? Yani saatlerce dursun diye ağlamamdan utanmasan bir daha oturup ağlarım şuan o derecedeyim
Miniboy Buse1811 kolestaz ne bilmiyordum. İnternete yazdığımda ‘’ Kolestazın en belirgin belirtileri arasında kaşıntı, sarılık, koyu renkli idrar, halsizlik, mide bulantısı ve kusma yer alır. ’’ böyle bir bilgi okudum. Belirtiler var mı kontrol et istersen.
Sevda06_05 Buse1811 benimde iki sene önceki gebeligimde kolestaz çıktı ama 20. Haftada başladı benim gerçekten berbat bı durumdu hastanede yattım bı fayda göremedim üniversite hastanesine gittim bı tane avil diye bı krem verdiler gece uyumadan önce onu sürdüm dogumuma kadar öyle rahatladım
sendekimsinnn Buse1811 canım bende şuan 17 hafatlık hanileyim ellerm aayaklarım kol bacak heryerim kaşınıyor gündüz rahatlıyorum ama gece aşırı şiddetleniyo baya aarştırdım gebelde ileri haftalarda oluyomuş ama nadiren erken haftalardada oluyomuş senin şuan durumun ne tekrar test yaptırdınmı
uymazbebek Buse1811 ben de 17. Haftada başladı kaşıntım . İki defa değerlerime bakıldı normal çıktı . Cildiye gebelik ürtikeri dedi . Ama sadece el ve ayak tabanlarım dedim . Olabilir dedi . Korkuyorum da . Siz n’aptınız ?
Elmassena Ben şu an 37.haftaödayım 3 haftadır kaşınıyorum aynen bu şekil benimde her şeyime baktılar ama sonuç hep temiz çıkıyor doktorum alerjik bir şey olabilir doğumdan sonra da geçebilir hormonel olabilir dedi sadece doğurmayı bekliyoruö yani çok zor cidden kaşınmak
Buse1811 Elmassena evet gerçekten zor… bugün dayanamadım ya kaşırken bi yandan hıçkıra hıçkıra ağladım… küçük de kızım var vazoyu devirmiş her yer yaprak olmuş onu bile dizlerimin üstünde süpürgenin sağını kolumla tutup ağlaya ağlaya süpürdüm… hiç bişey olmasa bile ki temennim o yönde kaşıntı başlı başına psikolojik olarak çökertiyor insanı
sendekimsinnn Sevda06_05 peki bu kolestazın brbrk için bi zararı yokmu canım instermette bebek için riskli erken doğuma neden oluyor fln yazıyor
Sevda06_05 sendekimsinnn evet canım erken doğum riski artıyor koleztaz olunca benimde ilk gebeligimde çıktı koleztaz 35+5 de doğum yaptım
sendekimsinnn Sevda06_05 ben 17 haftalığım şuan Allah korusun eğer kolestaz çıkarsa nasıl olur prki erken doğummu olur
Sevda06_05 sendekimsinnn yani kesin olarak erken doğum yapacaksın diye bişey diyemem bunu doktorlarda net söylemiyorlar sadece normal bı hamileliğe göre biraz daha erken doğum riski oluyor
uymazbebek Buse1811 ben de 17. Haftada başladı kaşıntım . İki defa değerlerime bakıldı normal çıktı . Cildiye gebelik ürtikeri dedi . Ama sadece el ve ayak tabanlarım dedim . Olabilir dedi . Korkuyorum da . Siz n’aptınız ?