Melisblt Gebeliğim çok yeni bende 3 gün oldu sigarayı bıraktım ama bugün boğazlarım sanki üşütmüşüm gibi soğuk pek bişey de içmedim sigarayı bıraktım diye mi böyle bilemedim ama limonlu su içtim ne yapacağım başka grip gibiyim resmen varmı tecrübesi olan
Symylldz Melisblt Çok geçmiş olsun gebeliğimin başında nisan ayında çok ağır bir şekilde akut tonsilit yaşadım. Ben çok geç kaldım hızlı ilerledi faranjit sünizüt hepsi bi anda baş edemedim kanda crp çok yüksek çıktığı için acil yatış verdi doktor antibiyotik tedavisine başladı başka türlü atlatamadım vücudumda ciddi anlamda dehidrasyon oluşmuş Alternatif tıp önerilerim başta tuzlu suyla gargara gün içinde 4-5 kez kekik suyuyla gargara (asla yutma) Dut suyu kaynat dutları da ye enfeksiyon için birebir Boğaz enfeksiyonu gargaraları da fayda ediyor ama gebelik durumundan doktora danışman bu konu da iyi olur. Tekrardan çok geçmiş olsun ne kadar zor olduğunu biliyorum dilerim en kısa zaman da atlatırsın. Bu arada bende sigarayı bıraktıktan sonra yaşadım. Gebeliğimi de acil doktoru bi kan değerlerine bakalım dedi o sayede öğrendim haberdar değildim.
anneolmakneguzel_ Melisblt ılık limonlu ballı zencefilli su, elma sirkesiyle gargara biraz suya damlatı, iyot iciyorsanız bir iki damla suya iyot. Yavuk corbası cok iyi gelir
Handeyc Melisblt kesinlikle iyot vs kullanmayın kafanıza göre bol tavuk suyu corba ve ıhlamur için gerisinide doktora danısın iyotun bir dozu vardır aştıgınızı siz anlamazsınız ama bebeğiniz etkilenebilir antibiyotik veya herhangi bir ilaca da doktorunuz karar versin 👍🏻🤍
Melisblt Symylldz geçmişler olsun canım teşekkür ederim yani şuan burnum da tıkalı o yüzden epey rahatsızım antibiyotik kullanman gebeliğini etkilemedi mi peki
Symylldz Melisblt Doktor kontrolünde mecburen kullandım. Boğazımda yoğun bi apse olduğundan kullanmam gerekiyordu kaç doktor gezdiysem hepsi aynı en son doktor şırıngayla çekti apseyi zordu ama geçti şükür bebekte herhangi bir problem yok gebeliğim süresince her şey normal gidiyor 🙏🏻
Mavro Hayır etkilemez. Gebelikte kullanılan antibiyotikler var. Kullanmazsan asıl gebeliği etkiler. 23 haftalığım bu zamana kadar kullanmadığım antibiyotik kalmadı. Boğaz enfeksiyonu, domuz gribi her şeye yakalandım maalesef ama çok şükür bebişim iyi.
Melisblt Handeyc henüz doktor kontrolüne daha gitmedim 22 mayısta kan verdikten sonra öğrendim kafam epey karışık limonlu su içtim zaten o rahatlattı biraz acile gitsem ilgilenirler mi ki
Melisblt Melisblt ayrıca şimdi ben 2 Haziran için bir devlet hastanesinden randevu aldım ilk muayenem olacak işte devamında ben sürekli ona mı gitmek zorundayım bana tek doktor a git dediler fakat gideceğim doktoru da bilmiyorum İst Pendik’te oturuyorum aslında varsa iyi bir doktor yönlendirebilir misiniz