Nehirto Kızlar merhaba ikili tarama testim tirizomi 18 orta risk çıktı Fetal dna önderdi doktorum yaptırdım sonucu bekliyoruz aynı durumu yaşayıp sonucu negatif gelen varmı stresliyim
burcuo Nehirto Bu durumu yaşamadım ama stresinizi anlıyorum, bebeğimde başka anomali çıkmıştı, aynı korkuları yaşadım, dualarım sizinle. İnşallah güzel haberler alırsınız demek için yazmak istedim. 🙏🏻
annesinin_kelebekleri Nehirto merhaba benimde ikili testim trizomi 18 riskli çıktı hiçbir şey yaptırmadım çünkü ultrasonda bulgular yoktu hersey güzeldi detaylını bekledim 2 gün önce yaptırdım çok şükür hersey yolunda, fetal dna yaptıysanda kabul etmeyecez dedi perinatolog doktorum amniyosentez istiyorum dedi kabul etmedim. Detaylını beklemekten zehir oldu günlerim o ayrı tabi. Canınızı sıkmayın inşallah her şey yolundadır sağlıcakla alın kucağınıza. Dua edin
Melikeakkc Nehirto benimde orta risk çıktı ama hiç bi test yaptırmadım. Ultrasında zaten 18 e dair belirtiler olurmuş bende ultrasonda herşey normaldi o yüzden test yaptırmadım hiç
Grendaaii Canım direk devlette perinatoloğa git cvs testi yaptır bence yada aminyosentez yaptır bunlar net tanı testidir. Fetal dna tarama testi evet sonuç yüksek ama diğerleri kadar kesin değil. Zaten o streste gireceksin en azından net sonuçları olan bir test yaptır. Bende bebeğimi trizomi 13 den kaybettim. Ama benim bebeğimde ultrasonda direk bulgular çıktı. İnşaAllah testlerin tertemiz çıkar evladını sağlıkla kucağuna alırsın
Nehirto Grendaaii doktor bana direk fetal dna önerince hemen yaptırdım orta risk diyince zaten beynim durdu napacağımı hiç bilemedim
Meltemdura Nehirto banada fetal fna dedıler yasımdan dolayı yaptırdım trızomi 18 cıktı yüksek risk hastane hastane gezdım ultrasonda hiç bir belirti yok amnıyosentez yaptır dedıler yaptırmadım madem fetal dnaya güvenılmiyosa önerdınız diye sordım kkımı doktor dowsendromunda doğruluk payı yüksek defı kımı bu tanı testı değil zaten bebegın hasta demez olabılme durumu yüksek anlamına gelıyo dedıler beynım yanmıştı 25 haftada detaylı ultrasonu bekledım yaptırdım cok ıyı bir peritaloji doktoruna testın yanlış olabılıyo dedı hıc test işine gormemek en doğrusu ultradonda bulgusı oluyomuş zaten
Grendaaii Nehirto sen sıkma canını inşaAllah güzel sonuçlar alırsın ama yine nacizane tavsiyem devletteki perinatoloğada git. Zaten eğer bişey çıkarsa inşaAllah çıkmaz mecbur seni devletteki perinatoloğa sevk edecek. Riskli gebelik olarak takiplerin daha sık yapılır. Hep gözlem altında olursun bu yüzden devlet perinatoloğunu aksatma gönlünüde ferah tut olumlu düşün hep canım😊😊