ilayvdaav merhaba ben 35+3 de doğum yaptım suan oğlum 17 günlük hep anne sütü icti ama sütüm azaldı ve naptıysam çoğalmıyor mama vermeyi düşünüyorum yani mamayla da gelisirmi cok fazla kafama takıyorum böyle şeyleri yada mama yerse bile anne sütüne devm edermi
Salihanurrr ilayvdaav canım benim öncelikle hayırlı olsun gözün aydın bebeğiniz sağlıkla büyüt inşallah. Benim oğlum şuan 5 yaşında oğlumda sütüm azdı doymuyodu sarılık oldu bir gece hastanede bu sebepten yattık. Sonra o kadar pişman oldum ki sarılık olmasına ben sebep oldm çünkü inatşa emzirmek istedim ama doymuyomuş yavrum. Şuan tekrar gebeyim ve kesinlikle doymuyosa direk mama vericem tekra yani. Ben önce emzirirdim az çok demeden bi damla bile olsa memem tamamen boşaldktan sonra mama yapar içirirdim uyurdu uzun uzun sonra. Hiç canını sıkma gelişimi falan ek gıdaya erken geçtik bilerek biz mamayla besleniyor diye hiçte birşey olmadı oğlum topaç gibiydi dinçti güçlüydü hareketli enerjikti elhamdülillah. Hip marka mama kullanıyodum bu arada fikir olur belki sanada
nilu_98 ilayvdaav kuzum öncelikle fazla takma sütun hepten gider benim ilk bebeğim 4 ay emdi sonra emmedi sütümü sağıp da verdim aynı zamanda mamada kullandım sonra anne sütünü hiç istemedi şuan 11 aylık oldu maşallah kilosu da boyuda yerinde gelişimi emen bevekle aynı hatta fazla oluyor süt arttırmak için bestlak damla ve dut kurusu üzüm kurusu hoşafı yaptım ama fayda görmedim çok üzülme onun rızkı okadarmis ben öyle dedim kabullendim yoksa hergun çocuğu zorlayıp emzirmeye çalışıyordum ağlayarak en sonunda süt bitti etmiyor derdi de bitti gitti
DogaLina_ ilayvdaav kizimi komple mamayla buyutmek zorunda kaldim. Gogus ucum yoktu aparatlar verdiler vs olmadi. 1 ay emdiyse emdi ama mama takviyesi ilk gunden beri vardj sonra komple mamaya donduk. Gelisimi vs herseyi cok iyiydi. Simdi 5.5 yasinda. Banada bagisikligi dusuk olur diye hep tedirgin etmislerdi. Ama cok sukur bagisikligida guclu 🤗 kafaniza asla takmayin mamaylada buyur memeylede. Simdi 2.hamileligim emzirme danismaniyla anlasicam ama olmazsa olmaz yapicak hic bisey yok.
Sedayavuz ilayvdaav merhaba. Bende iki bebeğimi iki farklı mama ile büyüttüm ve doğum ile birlikte inanılmaz sütüm gelirken genellikle 20 /21 gün sütüm aniden kesilfi. Herhangi bir sorun da yaşamadım 🙏🏻 böyle şeyleri sakın kafana takma mama bebek için bir geçiş süreci ve çocuk yapısı diye de bir gerçek var. Biri uzun çok zayıf ve hep mamaya bağladılar bu durumu ama diğeri de bir o kadar tombuldu bu sefer diyecek lafları kalmamıştı 😅
myangelson ilayvdaav benim de sütüm çok az her mama öncesi emziriyorum ama yine üstüne 90 lik mama içiyor yani mama ile büyüyor diyebilirim. Bu durum moralimi bozuyor benim de ama yapacak birşey yok ne yaptiysam artmadı sütüm yapacak birşey yok mama ile büyüyen Bebek sağlıksız demek değildir. Ben anne sütü ile buyumusum ama bağışıklığım çok düşük eşim annesini çok emmemis bağışıklığı maşallah çok iyi mesela tabi o zamanlar mamalar da böyle geliştirilmiş değildi daha farklilardi. Kafanıza takmayın süt iyice azalıyor böyle olunca 🥲
Sedayavuz myangelson insanlara asla yaranamazsın…. O yüzden iki bebeğimi de kimseden destek almadan büyüttüm. Çocuk bu her şekilde büyür ama bence bizi yoran etrafımız 😄
3_bebelianne ilayvdaav Oğlum mama ile büyüdü iki ay emdi sadece 26aylık boyu uzun kilosu fazla bile zekası desem çok akıllı baby shark şarkısı dansı ağzından düşmez gelişimi fizikide zihinselde çok iyi fazla bile fiziksel gelişimi motor gelişimi dilsel gelişimi güzel umarım bu seni rahatlatmıştır
ilayvdaav 3_bebelianne yanıtınız icin tesekkür ederim peki mama yedigi icin su vermemiz gerekiyormu yada ne kdr gerekiyor
myangelson Sedayavuz kesinlikle çok doğru ya. Zor bir bebekse bir de etraf yoruyor insanı gurbetteyiz kendim bakiyorum bebeğe eşim yoğun çalışıyor sadece uykusuzluk yorgunluk zorluyor onun dışında çevrede insan olsa ekstra onlar da yoracak 😩😩
Oznur91_ ilayvdaav benm kızım meme tutmadı asla sagarak verdim hemde mama verdim tabi sagarak da çok fazla olmadı ve kesildi zamanla mamayla devam ettik 2bucuk yaşına kadar gelişimi gayet iyi bnde isterdim emsin ama olmadi napayım kan değerleri vs çok iyi çok da güzel ek gıdada yerdi
ikibebelianne-M ilayvdaav emzirmekten vazgeçmeyin emerse artar ama mamaylada destekleyin yetmediğini düşünüyorsanız çokta güzel gelişiyorlar oğlumda hem emzirdim hem mama verdim meme reddi olmuştu, süte en faydalı şey bolca su içmek(2,5-3 lt ) ve yeşillik