Kötü sonuçlanınca da bir o kadar insana açıklama yapmak zorunda kalıyorsun Geçmiş olsunla kalmıyor detay öğrenmek istiyorlar 😒 yaşadığın olay yetmezmiş gibi bir de açıklama yapmakla uğraşıyorsun oyle oldu böyle oldu diye. En yakınlar bilsin yeter Kalbi duruyor, biri sıfır bilgisiyle çıkıp biraz dikkat etseydin diyor, düşük kadının sucuymus gibi densiz yorumlar da geliyor. Hamilelik, doğum, düşük bunlar doğal şeyler olduğundan saklama gereği duymamıştım ilk gebeligimde. Kalbi durdu, diğeri gelişim gösteremedi düştü her neyse etrafta bir çok kadının düşük yaptığını ama ayıp ya da kadının kusuru gibi algilanmasi sebebiyle sakladığını gördüm. Kadınların üzerindeki bu baskı ayrı üzdü beni. Doktorum da şuradan çevir kaç aileye sorarsan sor mutlaka 10 tanesinden 8 inin bir iki düşüğü mutlaka vardır demişti. Yaşadıkça görüyor insan. Sinir stres olmamak için bu yorumlara maruz kalmamak için saklamak iyidir Pihtilasma sorunları yok heterozigot yok homozigot, bölünme sırasında çıkabilecek terslikleri biyoloji dersi gibi çevre halka anlatacak sabrım yok onlarda da öğrenme istegi yok sadece konuşma isteği var zaten 🤣Ben bilgisiz insanların yorumlarından etkilenmiyorum ama işte dedigim gibi başkasına boş yere konu olup enerji çekmek istemem artik. Bunlar da benim tecrübelerim oldu. Tıbben elimizden geleni yaparız, duamızı ederiz gerisi kader kısmet.