Kuromi Hanımlar merhaba ben 6 sene önce sezeryan doğum yaptım. Şuan hamileyim 16 haftalığım devlette doğurmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Fakat ilki sezeryan diye ikinci doğumu da sezeryan mı yaparlar direk yoksa aradan 6 sene geçti diye normal mi olur. Özel ikinci doğum içinde sezeryan olur diye söylüyor . Özelde fiyatlar uçmuş gidiyor bende devlette doğurmayı düşünüyorum ama devlet normale zorlar mı? Yoksa sezeryan mı yapar aklım çok karıştı. İlkini sezeryan doğum yapıp ikinci doğumu normal yapan var mı ?
Civciv_ Kuromi devlet sezeryan yapar. Özel de sezeryan yapar normal doğum yapmak istiyorsanız ssvd yapan hastane bulmanız gerekecek
Kuzeyakin28_ Kuromi bende ayni durumdayim 5 sene gecti dogana kadar 6 olcak Hem ozele hem devlete gittim. Ikisineds sordum sezaryen dedi. Ozeldeki aciklama yaparak soyledi tabi. Annenin istegine bagli sezaryen ustunden 4 sene geçmişse normal yapan doktorlar var. Ama ben önermiyorum dedi. Karinda bi kesik oldugu icin rahimde dogum aninda ani incelme olabilrmiş normal ilerlerken ani sezaryende donebilir dedi. Çektiğin agri ile kalirsin. Bebek ve kendini riske atmiş olursun dedi. Bu yüzden ben sezaryen öneriyorum dedi. Yani acikcasi mantikli geldi. Ne zamn geldi gelecek korkusuyla yasayip ustune nasil dogurcam belki sorun olcak diye düşünmektense. Bi gun verirle o gün gider oluruz.
Esay5060 Kuromi benim ilk doğumum sezeryan oldu 5 yil ara verdim 2 yine sezeryan sonra 3 yil ara verdim yine serzayan şuan 4. Sezeryanim olacak
Embu Kuromi devlet direk sezeryan yapıyor özelde sezeryan yapıyor ama siz normal isterseniz ona göre doktor bulmanız gerekiyor ki doğum fiyatı daha fazla oluyor yani siz sezeryan istiyormuşsunuz zaten devlet direk sezeryan yapıyor
Glhayat_54 Devlette olduğu için evet sezeryan olur ama özele gidersenizde her doktor yapmıyor. Şehrinizde hangi doktor, hangi hastane yapıyorsa ona randevu alıp gidin detaylı muane eder sizi, vücudunuz ve sizde buna hazırsanız normal yaparsınız.
Kuromi Glhayat_54 ilk sezeryan olduğu için bunu da sezeryan istiyorum. Normale zorlarlar diye korkuyorum. Özelde riskli filan dediler çünkü .
Seyma0323 Benim ilk sezeryan, şu an 29+2 hamileyim. Oğlum 2,5 yaşında ve normal olarak ilerliyoruz şimdi :) kendi tercihim. (Yurtdışında yaşıyorum)
Kuromi Civciv_ sezeryan istiyorum ama 6 sene geçtiği için normal doğum da ısrarcı olurlar mı diye merak ediyorum . İnşallah devlette sezeryan yapar .
Nutella- Kuromi ilki sezaryen olduğu için devlette ikinciyi de sezaryen yaparlar, hatta siz normal isteseniz bile normal yaptırmazlar, bunu özelde bile her hastane kabul etmiyor
Civciv_ Kuromi bende 2 Kez doğum yaptım ilk doğumum sezeryan oldu 2. Doğumum normal olmasını çok istedim ama yapan bir hastane bulamadım yine sezeryan ile doğum yaptım.Benim de devlet hastanesiydi ve 4 sene sonra tekrardan sezeryan oldum
Kuromi Nutella- inşallah dediğiniz gibi olur devlete gideceğim sonlara doğru. Özelden takip edip doğumu devlette yapmak daha mantıklı geliyor.
hiraninannesi557 İlk sezeryansa ikinci de devlet Hastanesi’nde planlı sezeryan oluyor 39 hafta gibi gün veriyorlar, bende aynı durumdayim kızım 6 yaşında şuan 27 haftalık gebeyim sezeryan olacağım devlet hastanesinde
Kuromi Kuzeyakin28_ bende sezeryan istiyorum riske atarlar mı sırf normal olsun diye düşünmekten beynim yandı resmen. Malum normal olan normal doğum diye o kadar psikolojik baskı kurdular ki . Zorla normal diye tuttururlar diye şimdiden korkuyorum
C-z-M-d Kuromi tavsiyem bir doktor bulup devletede gidin, takibe Başlayın şimdiden. Sezeryan olacağı için son dk kabul etmeyebilirler. Eğer özelde yapma imkanınız hiç yoksa şansa bırakmayın işinizi.
hiraninannesi557 Kuromi Ben henüz kendim için sormadım vakit olduğu için ama arkadaşım geçen ay doğum yaptı devlet hastanesinde, oğlu 5 yaşında sezeryan doğduğu için direkt sezeryan günü verdiler. Biz normal doğum denemiyoruz demişler, İstanbul’da Zeynep Kamil hastanesi aradan 4 yıl gectiyse normal doğum deniyor diye duydum
Kuzeyakin28_ Kuromi bence tedirgin olma ikinci hamilelik böyle bi zorlama olmaz. Gittinde sor icin rahatlasin. Bende ilk öyle olurmu diye dusundum kalp atisini duyar duymaz bunu sordum
Kuromi C-z-M-d randevu aldım devlete ama sürekli aynı doktora randevu bulmak çok zor . Özelde imkanım var ama gereksiz şekilde pahalı geliyor. Bi kaç arkadaşım özelde kontrolleri oldu devlette doğurdular devlete 2 3 hafta gidip doğumuda öyle yaptılar.