edabolukbasi3- Janssue benim anlamadığım kısım şu arabanın kendi koltuğu mu yoksa bebekleri koyduğumuz koltuk mu eğer öyleyse yeni doğan bir bebek araba koltuğuna nasıl oturacak puset yazsalar okey umarım arabanın kendi koltuğudur bir bebeği araba koltuğuna oturtulmayacağını bilmeden böyle bir karar almaları komik olur cidden
deletedmom7263 Tatlisanne42 tabiki bebegi dusunuyomus gibi kurallar gelmesi guzel bisey ama daha 2 hafta once yenidogan cetesinden 9 kisiyi daha tahliye etmelerini goz onunde bulundurunca bebekleri pek de dusundukleri soylenemez. Bu yuzden bu karar bana trajikomik geldi. Zaten bebegini dusunmeyen onemsemeyen malesef ya dogarken atiyor bir yere ya da dogduktan sonra bakamiyor. Kac tane bebek kendi evinde siddete maruz kaliyor. Kac tane bebegin, annesinin babasi tarafından siddete ugradigina sahit olup psikolojisi bozuluyor. Buna ragmen adamlar serbest birakiliyor. Ya da kac bebek hastanede iihmal veya yanlis tedavi yuzunden ya aci cekiyor ya vefat ediyor. Birkac habere denk gelmistim hemsireler tiktok cekmek icin bir ailenin yenidogan bebegini kullaniyolardi. Yani demem o ki eger tum açılardan bebegin korunmasina yonelik her sey hallolmus olsaydi, oto koltugumuz eksik der, bu karari cok dogru bulurdum. Ama hâlimiz icler acısı. Zaten bebegini seven deger veren onu her sekilde guvende tutar. Sevmeyen istemeyen benimsemeyene oto koltugunu bedava da verseniz bi ise yaramaz. Once hastaneden sag salim cikarabilelim de, biz eve sag salim gotururuz Allahin izniyle
6hilal_akin1 Tatlisanne42 nasıl yani anlamadım?Doğum yapıp bebeklerimizi hastaneden cıkaramayacak mıyız?
Tatlisanne42 6hilal_akin1 arabası olanlar oto koltuğu olmayanları cikartmayacaklari biliyorum bazilarida sdcee gösterip salcaklarmis öyle gösterip salcaklarsa gene eğitimine çok kadın gidiyor ozmn onu anlatsınlar doğumda sununbunu anlatoyorlar oto koltunu anlatayım demiyorlar oyle bsy yapamazlar stn hangi birini hastanede tutcaklar ancak anneleri sinir etmek için yayılan bı haber
efeduru Ymcyprk biz kimse ilgilenmesin demedik var olan öncelikli sorunları dile getirdik puset almayız gereksiz de demedik dayatmalarına kiziyoruz bıraksınlar da çocuklarımızı biz düşünelim emin olsunlar bizim dusunce sistemimizle hiç bir cocuk ölmez
Ymcyprk efeduru arkadaşım bu senin düşünce sistemine göre verilen bi yasa değil ki hangi anne evladının kötü olmasını ister bi evladı anneden daha iyi kim koruyabilir ??? Kaza ne demek ??? Trafik kazaları için düşünülen bi sistem bu. Hangimiz bile isteye kaza yaparız ansızın olan bişeydir bu.. ve yasaya tekrar bi gözatın lütfen oto koltuğu olmayan bebekler hastaneden taburcu edilemez demiyo gerekli bilgiler verilecek nasıl kullanılacak gösterilecek eğitimi verilip öyle taburcu edilecek.. gerçekten tartışacak o kadar çok önemli konu var ki ülkemizde bunun gibi yararlı bişeyin tartışma konusu olması gülünç.
efeduru Janssue benim çocuğuma devlet karışmasın onlar karışınca her biri ölüyor herkes kendi çocuğuyla ilgilensin kimse benim çocuğuma kural da getiremez annesi olarak kuralları ben belirleyebilirim o senin düşüncen bu benim teşekkür ederim odaklanilan taraf o kadar alakalı ki
Janssue edabolukbasi3- Araçlarda kullanmaya uygun oto koltuğu. Elimize aldigimiz basit pusetler değil. Üzerinde emniyet kemeri bağlama noktaları olanlardan
Embu Janssue bizim travel sistem bebek arabası var onun puseti de oto koltuğu diye geçiyor yani alırken öyle demişti satıcı ilk kızım da emniyet kemerine bağlamadan ben tutarak kullanmıştık kışın doğmuştu dışarı çıkmıyorduk zaten acaba o olur mu çünkü kızımın oto koltuğu var 0 36 kilo diyor yeni doğan minderi de var yatar pozisyonda var ama malum hem tam yatar değil hem koltuk büyük bebek için zor olmaz mı bu tarz pusetler kesin oto koltuğu diye geçer değil mi çünkü zorlanır bebek büyükler de ya
Janssue edabolukbasi3- ne alakası var hanımefendi 😅 zaten 0-13kg icin uygun ergonomide üretilmiş pusetle aynı görünüme sahip yıllardır herkesin elinde gezdirdiği ürün bunlar.
Htc4345 Tatlisanne42 ben Bunca yil çocuk için uğraşacagim bi de 9 ayi zar zor tamamliycem onlarda bana cocugumu vermeyecek oldu baska vallahi hastane karışır ha 😀😀
Janssue Htc4345 Haberde de yazıyor zaten pusetin nasıl yerleştirileceği öğrenilmeden hastaneden çıkışa uygunluk verilmeyecek. Damar yolunu çıkarttırmak gibi bir prosedür bu sadece.
Tatlisanne42 Htc4345 aynn öyle valla neymiş gösterip salcaklarmis herkes biliyor göstermelerine gerek yokki biz biliyoruz zaten
Tatlisanne42 DogaLina_ bazı eski araçlar karda emliyet kemerleri yok yeni arabalarda var tabiki ama bazı eski arabalarda yok
MinikBrokoli Tatlisanne42 çok saçma , puset varken bile bebeğimi kucağıma alıp çıktım, kendimden ayırmadan, sım sıkı sarılarak koklayarak, Diğer yasalara iyileştirmeye getirmeden , böyle bir şey düşünmeleri akıl kari değil !!!
Tatlisanne42 MinikBrokoli aynn öyle bide yani tm arkadsim senin oto koltuğuna yoksa veya pusetin yoksa verelimde demiyorlar bebeği hastaneden salmicaz diyorlar ogrenesiye kdr Allah’ım ya devlet şaştı valla ne yapcagini
Melikeakkc Tatlisanne42 onlardan bize ne ? Yani çocuğuna zarar verenle oto koltuğun alakası ne?. Şahin arabanın isofixi yoksa da isofixsiz otokoltukları var emniyet kemeriyle sabitleniyor sonra çocuğun ayrı kemeri var zaten onla takıyorsun çocuğu. Yurtdışında da yasak çocukları otokoltuksuz bindiremiyorsunuz. Yani tek sorun bu mu? Zaten bu zorunluluk getirilecek uygulanacak flan ohoooooooooo. Neyin kuralını millet yapıyorda bunu yapacak. Sizin gibi düşünenler yapmayacağı için sizin gibilerin çoğunluğu daha fazla emin ol uygulanmaz için rahat olsun🙏🏼 bişey olmaz istediğin gibi bindir.
Tatlisanne42 Melikeakkc sende al sende kullan ozmn sna lullanma diyen mi var bacım onca ülkede herşey dönerken devlet inslardan nasl para cikartsak diye düşünüyor bizim bebeğimizi düşünmediler biz düşünürz ha çok düşünmek istiyorlarsa olmayanlara oto koltuğu vercekler ondan snra salacaklar hastameden ama bunlar nasl hastanede tutarız pesindeler nie tutcak benim bebeğimi hastanede ya biz herşeyin bilincindeyiz herşeyde biliyoruz oto koltunuda pusetide bizim beegimizi dusunceklerdse durumu olmayanlara bebek bezi maması yardiminda buluncaklar ama nerde o devlette böyle yardım o 5 bin TL yi vercekler ama o kdrda cikartcaklar bakım görün
yagmurcoskun Duduperi canım tatlı canını sıkmışsın gördüm 😂 kendini bu tartışmadan dışarı at lütfen. Yasa bizim gibiler için değil kimin gibiler için çıkmış gördün değil mi? Sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah 🤍
Duduperi yagmurcoskun İnanın o kadar yoruldum ki bir yerden sonra iletişimi kesmek durumunda kaldım 😅 Akıl fikir diliyorum herkese. Çok teşekkür ederim 🎀 Ben de bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı dilerim 💗
KLORAKHANIM Tatlisanne42 her ne olursa koruyoruz ki Siz öyle sanın bazı durumlarda koruyamıyorsunuz, valla bence trafikte arkada bile olsa kucakta giden araçlara da ceza yazılmalı. Tek çözüm bı degil hatta keşke isofix şartı gelse
Tatlisanne42 KLORAKHANIM istedikleri şartları getirsinler adamlar başkalarından nasl para kazan az diye düşünüyorlar bizim bebeklerimizi mi dusuncekler düşünecek olan mamasiydi bezidir onu düşünür tm oda gerekli bsy ama en sona ona bırakırım önce ailelerin düşümü varmı yokmu demiyorlar da ver oto koltuğu yoksa puseti yoksa onları yapamazlar ne olur paraları gider ama cezayı yazıp onlardan nasl para cikartsak diye düşünen devlet var işte
efeduru Ymcyprk off uzatmayın kızlar ya birbirimize bilgelik taslamayalim otur gül o zaman salak saçma şeyler ya benim için bundan daha önemli şeyler var buraya satır satır şeyler de yazsan benim için önemli olan benim fikrim hadi iyi günler ya