Sevinc44 doktorumun 40 haftayı tamamlamamla belirlerği tarih 22 mayıstı, 21 akşamı yatış verdi balon ile normal doğum deneyeceğiz diye benim iki hafta önceden sadece 1 cmdi açılmam daha da açılmadı. Sonra biz yatış yaptık balonu taktılar sonda gibi bişey ama vajinadan takıldı ve öyle ağrı ve baskı yaptı ki ne oturabildim ne kalkabildim 7-8 saat duracak dediler sabah 7’ye kadar kaldı ve onunla açılmam 4 cm’e yükseldi. Sonra fitil gibi açılma için bi kapsül ilaç saldılar yine vajinadan eğer o açılma yaparsa saatte bir onu deneyeceklerini söylediler ve o ilaçla bir saatte açılmam 7 cm’e yükseldi ama tabi sancılarım arttı pilates topunda zıplıyorum nst bağlı ve sancım 70-80’lerde hep. Epidurali önerdiler ben tabi yiğitlik yapıp reddettim 😂 sonra 8 cm oldu üç dört saate doğum başlar dediler ama ben sancıya dayanamaz hale geldim epidural istedim sancım regl ağrısını hafif hissedermiş gibiye döndü ve nstde 90’lara çıktı. Sonra kakan gelirse haber ver dedi ebeler bebekte olabilir dediler ve iki saat geçti ben aşırı vajinada baskı hissedip kakam varmış gibi hissediyordum ebeye söyledik çatı muayenesi ile baktı doğum başlamış bebeğin kafası gelmiş dedi hemen doğuma hazırlandılar ben zaten doğum odamdaydım, sonra üç ebe ve eşimin desteği ile üç ıkınmada bebeğimin kafası çıktı sonrasında omuzları geniş olduğu için bi tık uzun ıkınmam gerekti kesi atılmadı ama ben o uzunluğu fazla kaçırdığım için yırtılmam oldu 🥲 bebeğimi hemen göğsüme verdiler çok duygusal bi andı çünkü bir yıl önde dört aylık hamilelikte bebeğimi kaybetmiştim bu bizim mucizemizdi ve on kollarımdaydı. Şuan hastanedeyiz kucağımda uyuyor ve ben bunları yazıyorum… rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah bu düğünün güzelliğini ♥️