Mehlika_ Kızlar gebelikte Kan pıhtılaşması genetik midir ? Ailede yaşayan varsa bizde de çıkabilir mi ? İlk gebelik olduğu için bende olup olmadığını bilmiyorum doktora gitsem şu an bakılır mı ?
Bebegimgeliyor10 Mehlika_ canım yaşayan biri olarak yazayım 2021 yılında bı kızım oldu 2024 yılında temmuz gibi çocuk düşünmeye başladık 3 ay sonra hamile kaldım ve 9 haftalık olunca boş gebelik oldu ve düşük yaptım (kürtaj olmadım) 1 adet dönemi geçirdim yine hamile kaldım ama bu seferde kimyasal oldu kadın doğum doktorum genetige yönlendirdi 8 tüp kan alındı dış labaratuara gönderildi yaklaşık 1.5 -2 Ayda çıktı sonuçlar ve kan pıhtılaşma yatkinligim çıktı genetik doktoru hemorolojiye gönderdi ve dedi ki bu pıhtılaşma genetik anne yada babadan geçmiş olabilir dedi hatta sizde de kızınıza da geçebilir ona da ilerde baktırın falan dedi neyse hemorolojiye gittim ordan da yine tahlil yaptılar sonuçlar yine geç çıktı orda da normal bir insana göre 8 kat daha fazla kan pıhtılaşma yatkinligim çıktı aynı zamanda sonradan olan bı pıhtılaşma da oluşmuş dusuklerimi pihtiya bağladılar hatta ilk kızınızin olması bile mucize dedi sen niye bu zamana kadar gelmedim heran pıhtı atabilir sana dedi ve hemen kan sulandırıcı ya başladı (ecopirin) gebelik planladığınızda kadın doğumla planlı gidin dedi Bende 3 aydır deniyorum kadın doğum doktorum aynı zamanda bı vitamin hapı birde folic asit verdi kullaniyorum bu aydan umitliydim bugün adet günüm ama hağla olmadım kasıklarım ağrıyor 10 gündür dün test yaptım negatif 🥹bu arada genetik yada hemotoloji yanlış bilmiyorsam en az 3 düşük olmadan yani bı düşük geçmişiniz olmadan tahlil yapmıyorlar ben 2 düşük yapmıştım kadın doğum doktorum siz 3 düşük yaşadığınızı söyleyin o zaman bakarlar demişti (çok uzun oldu kusura bakma ) rabbim tez zamanda bekleyenlere hayırlı haberler aldirsin 💞
Bebegimgeliyor10 Mehlika_ bu arada annem için direk hemotolojiden randevu aldım pıhtılaşma vardır diye (fahiliyeden yeşil alan açtırıp) ve muayene günü gittik doktor dediki pıhtı geçmişiniz olmadan bununla ilgili bı yaşanmışlık olmadan bakmıyoruz dedi ve geri gönderdi (belki her doktor bunu yapmaz bakar ama bu şekilde cevap aldım )
Masallah_21 Mehlika_ Var cnm colaspin kullanılıyor bende var Kan pıhtılaşmasi ailemde kimsede yok şu an hamileyim hem göbekten iğne yapiyom hem de colaspin kullanıyom 9 ay kullanmaya devam edecek misin öyle dedi doktor
Semaa18 Aslında biraz da genetik benim baba tarafında vardı ablamda da var ama bende yok doktorunuza söyleseniz iyi olur
evlat_nimeti Genetik. Pihtilasma egilimi cikar ise kan sulandirici kullaniyorsunuz gebelik boyunca ve lohusalikta. Dahiliyeye gidip hemotolojiye sevk ettirin kendinizi, onlar da pihtilasma testlerinizi yapsinlar. Sonuclar 4-6 ayda cikiyor sehir hastanesinde
Mehlika_ Masallah_21 Semaa18 evlat_nimeti Kızlar genetik bölümüne gittim. Doktor buna bakmamız için şu an ki gebeliğinde de aynı durumu yaşamalısın dedi resmen. Ablam da var dedim 2 gebeliğinde de iğne kullandı. Bunu belgesi varsa onu getir diyo dedim ben o belgeyi nerden bulacam çocukları kocaman oldu. Gerçekten komedi yani zırt pırt hastaneye giden birisi değilim eşek gibi çalışıp vergi ödüyoruz onda da istediğimiz testi bile yaptıramıyoruz. Özel de yaptırılır mı bu test ne yapmam gerek ?
Masallah_21 Mehlika_ Hemotoloji bölümü yapiyo cnm kadın doğum sevketmiyo dahiliye bölümüne gidiyo genetikte var diyon o da hemotoloji için yeşil alan aciyo öyle gidiyon
Mehlika_ Moz evet canım sınırda ama yükseldi cuma yine kan vereceğim beta takibi için inşallah kimyasal değildir
Mehlika_ Bebegimgeliyor10 en kısa sürede sağlıkla güzel haberi alın inşallah bilgilendirme için teşekkür ediyorum