Flz8386 öncelikle adetinizin 3. Günü kadın doğum doktoruna gidip gebelik düşündüğünüzü bu nedenle test yaptırıp planlı bi gebelik geçirmek istediğinizi söyleyin zaten direkt kan tahlili yazıyolar standart prosedür. Çıkacak sonuca göre doktora tekrar gidersiniz. Ben sonuçlarımda bi sorun olmadığını görünce gitmemiştim tekrar. Sonra folik asit alımına başlayın bu hem yumurtanızı güçlendiriyor hem de döllenmesini kolaylaştırıyor eşiniz de bu süreçte folik asitle birlikte çinko, selenyum kullanabilir bunlar da yine döllenmeyi kolaylaştıran takviyeler. Kendinizi sıcak tutun ama sıcak tutucam diye de kendinizi harap etmeyin. Zaten şu an yaz mevsimi geliyor farklı olarak çıplak ayakla gezmek yerine yazlık bi terlik geçirseniz bile yeterli olacaktır. Eşiniz ise tam tersine sıcaktan kaçınsın mesela duş alırken son bi soğuğa yakın ılık suyu bacak arasına tutabilir, sperm üretimi sıcakta verimli değildir. Aynı zamanda mümkünse eşiniz akşamları tv karşısında falan vakit geçirirken kabak çekirdeği yesin (tv karşısında deme sebebim durduk yere zoraki çekirdek yiyerek çocuk psikolojisine girip kendini kasmaması) bir tatlı tahta kaşığı keçiboynuzu özütü yiyebilir her gün olmak zorunda da değil. Ben hamile kaldığım ay folik asite ek olarak omega 3 ve d vitamini damla şeklinde kullanmıştım. Adetiniz bittiğinden itibaren birer gün ara ile birliktelik yaşanmalı sık ilişkiden kaçınmanız gerekiyo ki sperm kalitesi ve sağlığı için testislerin zamanı olsun. Gün içinde okuyabiliyorsanız meryem suresi okuyabilir okuyamıyor iseniz youtube üzerinden dinleyebilirsiniz.
Ama hepsinden de önemlisi gerçekten kafa rahatlığı. Bebek olsun diye ilişkiye girildiğinde ne eşiniz ne siz odaklanamıyorsunuz eziyet gibi oluyor özellikle görev bilincine girdiğinde. Bir de bazen karı koca hiç bi sorununuz olmasa da gecikebiliyor. 9 ay bekledim hiç bi sorun yoktu. Hepimizin doğum ve ölüm saati belli, allah izin verirse bebeklerimizin de. Eğer vakti zamanı değilse ne yapsan öne çekemezsin ve ne yaparsan yap zamanı değilse ileri de öteleyemezsin. Doktor kontrollerinizi yaptırın Eğer bi sorun yok ise gerisi sabıra ve duaya kalmış. 1 sene olmazsa doktora gidersiniz. Ama vücudunuzun ve zihninizin yıpranması için çok erken lütfen kendinizi strese sokmayın