Merhaba ilk üç ayında olan hamile arkadaşlarım. Sizlere birazcık kendi sürecimden bahsederek moral olmak istiyorum. Öncelikle ben Buse. 28 yaşındayım çok isteyerek anne olmaya karar verdim. Hamileliğimi öğrendiğimde ömrümün en kilolu günlerini yaşıyordum. 78 kiloydum. Hamileliğimi Öğrenir öğrenmez sağlıklı beslenmeye devlet hastanesinde iyi bir doktor edinmeye ve hamileliğie dair yeni bilgiler öğrenmeye adadım kendimi. Altıncı ve yedinci haftalarm sanki adet gecikmesi modunda geçti. Her şey çok normaldi. Eş dosta hamilelik haberini veriyor ve gayet mutluyduk. Sonrasında benim çok ciddi mide bulantılarım kusmalarım Ve halsiz düşerek uyuklamalarım başladı. Kendimi resmen çok ciddi ağır bir hastalık geçiriyor gibi hissediyordum. Her şey midemi bulandırıyor buzdolabının kokusuna bile kusuyordum. Bu yaklaşık Altı hafta kadar sürdü. Bu altı haftada kendimi o kadar mutsuz hissediyordum ki acaba gerçekten anne olmaya hazır değil miyim, ben daha şimdiden kendime bakamıyorsam çocuğa nasıl bakacağım, bu kadar zor bir süreç olduğunu bilseydim hamileliğie bu kadar hevesli olmazdım gibi düşünceler zihnimde uçuşmaya başladı. Ciddi anlamda mutsuzdum ve bu etraftan fark edilebilir bir hale gelmişti. Moralimi düzeltmek için eşim dışarı çıkmayı teklif etse de ne halim vardı ne de sağlığım. Kusmaktan dolayı sürekli aç geziyorum ve bebek beslenemeyecek diye ağlamaktan kendimi helak ediyordum. Üstüne bir de grip olup yatak döşek yattım. Bu süreçte açlıktan 7 kilo verdim. Karnım aç ama yemek yersem kusarım diye ağlıyordum ta ki 13. Haftayı görünceye kadar. Mide bulantılarım azalarak yok oldu. Vücudum hormonal değişikliklere alıştı. Eskisi kadar iniş çıkış yaşamıyorum. Cildim güzelleşti. Göbüş büyümeye başladı ve ufak ufak alışverişlere başladım. Hamilelik gerçekten çok keyifli bir hal aldı. Artık kusma yok aşırı yorgunluk yok. Oğluşumuzun gelişi dört gözle bekliyoruz. Bekleme sürecinde de bol bol geziyorum. Canımın istediği meyveleri gidip alıyorum pazardan. Sağlıklı beslemeyi iyice öğrendim öyle olunca da 78 kilo başladığım hamilelik sürecine 4.ayımda 74 kilo olarak devam ediyorum. Yani hamiş annelerim ilk 3 aydaki kara bulutlar gün gelip dağılacak ve tatlış bir süreç başlayacak. Sadede biraz sabredin ve bunları herkesin yaşadığını bilin olur mu 🥰 çünkü bana kimse ilk ayların bu kadar zor olacağını söylemedi en çok da buna ağladım 😅