NoName_ NurAyse_nur ben kedim olduğunu söylemeden bakmıştı doktorum temiz çıktı ki 3 kedim var kumlarını hep ben temizlerim. Öğrendikten sonra gebeliğimi eldiven maske takıp temizliyorum bazen maskesiz sadece eldiven ile temizliyorum eldiveni çöpe atıyorum elimi yine yıkıyorum 🥲
gunesveguney NurAyse_nur canım toksoplazma sadece kedi dışkısından değil iyi pişmemiş et tavuktan iyi yıkanmamış sebzelerden de geçebiliyor. Kedimin kumunu temizlerken eldiven maske kullanıyorum veya elime poşet geçiriyorum temizledikten sonra poşetin ağzını bağlayıp el değmeyecek bir yere atıyorum poşeti. Ellerimi bol su ve sabunla yıkıyorum. Meyve sebzeleri beyaz sirke ile bol suyla yıkıyorum. Çiğ ete tavuğa vs dokununca ellerimi bol suyla mutlaka yıkıyorum. Çiğ ürünlere değen kaşık bıçak falan diğer yiyeceklerle temas ettirmiyorum. Eti tavuğu vs iyi pişiriyorum. İki hamileliğimde de kedim vardı şuan 32 haftalığım kedim 3 yıldır bizimle toksoplazma hiç geçirmemişim mesela. Sadece kedi olarak düşünülmeden her şeye dikkat edilmeli aslında özellikle bu ara pestisit var her şeyde
NurAyse_nur tahamommy aa oyle mi binsorayim bakalim olmadi doktora giderim teşekkür ederim 👍🏼 bilmiyordum
panikprenses NurAyse_nur kumunu ben temizliyorum hijyene dikkat ediyorum kumu temizlerken cami acik birakiyorum israrla solumamaya calisiyorum ve temizledikten sonra ellerimi yuzume gozume surmuyorum hemen sabunluyorum zaten olmasi gereken seyi yapiyorum aslinda toksoplazma testi yapildi temiz cikti
Nibozog NurAyse_nur eldiven kullan canım sonrada bir güzel elimi yüzünü yıka. Benim eşim temizliyor.kedinin bakımlarını aksatma tabi birde 🐈
[silindi] NurAyse_nur kedilerimin kumunu eşim temizledi genelde, ben temizleyecek olduğumda çift eldiven çift maske taktım. Sonrasında da ellerimi güzelce dezenfekte ettim. Kedilerinizi çiğ beslemiyorsanız ve aşıları tamsa temizliği siz yapacaksanız bu şekilde tedbir alıp temizleyebilirsiniz.
Nihan87 5 yıldır 2 kediyle yaşıyoruz, toksoplazma negatif çıktı, demek ki aşıları yaptırıp elleri güzelce yıkayınca sorun olmuyor diye düşünüyorum ben de
CT19 NurAyse_nur merhaba benim de 3 kedim var tuvaletleri otomatik sadece poşet atıyoruz ama illaki batıyor. Eşim temizledi genel olarak ama ben temizleyeceğim zaman maske ve eldiven taktım, temizlik bittikten sonra üzerimdeki kıyafetleri de değiştirdim.