Leylak34 Kizlar benim ilk hamileligim ve sürekli ultrasona gidip bebegi görmek istiyorum zararlı diye kendime zor engel oluyorum 2 haftada bir dr yanındayım anacım kendimi nasıl zaptedicem.Gorgusuz oldum iyice
Talentedmom Leylak34 ben 5.hafta görmüş olacağım bu haftada doktoruma randevu bulamadım ama 2 haftada bir gitmek iyi değil bence zaten doğumun sonlarına dopru sık sık gidiliyor kaç haftalıksın
TAkilicci Leylak34 usg zararlı değil kalp atışı dinletmek biraz sıkıntılı. Her gittiğimde söylüyorum kalbinin attığını görüyoruz gerek yoksa dinlemeyelim diye
endlesslove1 Sürekli radyasyon demek kalp atışını dinleyebilmek için ısı gönderiliyor Buda çocuğa zararlı özellikle yeni öğrenilen gebeliklerde doktor kalp atışını dışarı vermek istemez zararından dolayı
meryys endlesslove1 Hatalı bir bilgi ultrosan radyasyon vermez ultrosan yüksek frekanslı ses dalgası kullanılan teknoloji, kalp sesi için doppler açılır uzun süreli doppler ısı artışı sebebi ile doktor kontrolünde kısa süreli uygulanır 😊
Seymaaa05 Kromozom kırığı olmasın diye kalp atışını çok az dinletiyordu başlarda doktorum 🙄 kanamam vardı her hafta çağırıyordu ama şimdi 1 ay da bir 3 haftada bir 😂 anca bide hareketini hissedince o kadar gidesin gelmiyor ☺️
mrp2023 Leylak34 riskli gebeliklerde hep 2 haftada bir bakılıyor benim kontrollerim mesela 2 haftada bir bi sorun olsa bakmazlar bence
Leylak34 mrp2023 o mecburi sebep o yüzden olabilir. Ben 2 farklı doktora takip icin gidiyorum 2 side aynı şeyi söylüyor. O yüzden kendimi tutmaya calisiyorum
ug_fa-3diplomalianne Leylak34 ultrasonun hiç bir zararı yok kalp sesini de sadece bebeğin dokularında ısıya sebep olmasın diye çok dinletmemeleri daha iyi onun dışında istersen her gün ultrasona da girsen bişey olmaz yani
Leylak34 ug_fa-3diplomalianne Ben doktorları dinlemeyi tercih ediyorum bu konuda fazla ultrason zararlı diyorlar.
Lagaliballah Leylak34 çünkü içerisi karanlik özellik 7 ayindan sonra her usg ye girildiginde bebek işiga tepki olarak siçriyor buda allah korusun kordon dokanmasina yol açabiliyor çok yakinimin başina gelmişti bebegin kordonu 2 kere boynuna dolanmisti nedenini sorduk sık usg ye girildiginden oluyor demişti oradan hatirladim
ug_fa-3diplomalianne Leylak34 bende bir doktor adayıyım canım aynı zamanda da 3.kez anne olacağım Allah nasip ederse
meryys Leylak34 Mühendislikte biyomedikal dersimiz vardi bu cihazların tasarlanması üretilmesi teknolojisi böyle birsey anlatılmadi sadece seste dopplerde ısı verdiği için kısa süreli tutmak istiyorlar
limonlucheesecakee Doktr 11.haftada kalp atış u . Dinletmiyorum çünkü artık zararlı olablir bu haftalar dan sonra dedi . Ekranı gösterdi bak pıt pıt atan kalbi demişti . Peritonolojidrki uzman doktordu.