Nnoname Haftamdayım açıklık muayenesi ve çatı darlığı muayanesi yaptı doktorum. Ve daha elini sokar sokmaz çatın çooook dar diye bir tepki verdi bende vajinal doğum yapamam mı yani dedim, yapamaz değilsin ama çok zorlanırsın bebekte ufak bir bebek değil çünkü dedi ama bunları şuan konuşmak için erken 37. Hafta gibi tekrar detaylı konuşuruz dedi ama ben bir tedirgin oldum. Çatısına dar denilipte kolay vajinal doğum yapanlar varmı yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim kafama taktım baya
FtmaGlr Nnoname 34 hafta çatı muayenesi için erken değil mi ? Neye göre yaptı acaba 38 itibari ile yapılır asıl o zaman belli olur uygun olup olmadığı, erken baktığı için dar demiş olabilir, benim yarın 38+3 olucak ilk çatı muayenesi yapıcak
Busraa199 Nnoname Bir doktorun makalesinde okudum “çatı darlığı vajinal doğuma engel değildir ” diyodu doktorunuzun bu kadar tepki vermesine şaşırdım açıkçası kadın vücudu çok mucizevi kemiklerin birbirinden ayrılıyo ve bir can dünyaya getiriyosun, eskiden çatı muayenesi mi vardı herkes doğuruyodu biz gebeler zaten en ufak şeyde tedirgin olduğumuz için hemen acaba mı diye düşünüyoruz bence kendinizi çok kasmayın akışına bırakın çok kolay bir doğumunuz olsun 🌸
ilkbebekannesi Nnoname benim dardı çatım ama ben yaptım.38. haftamda çatı muayenesi yaptı ve çatımın çok dar olduğunu söyledi.Sonra ebesine de baktırdı o da çok dar dedi.Doktorum bebeğin 37 haftalık boyutlarda küçük olduğu için şansımı denemek istiyorum dedi ama 39’a filan kalırsa bebek büyürse çok daha zor dedi.Hatta ebe emin misiniz dar çatısı dedi.Doktor da %50 %50 şans veriyorum son dakika doğumhaneden ameliyathaneye de geçebiliriz dedi.38+1’de doğum yaptım.Ama son yarım saate girdiğimizde açılman ilerlemezse sezaryene alıcaz dediler,açılmam oldu ve vajinal doğum yaptım.Ben epiduralli doğum yaptığım için ağrım olmadı,çok dikiş atmış kesmiş ama onları da hissetmedim.Bebeğim 2850 gram,48 cm doğdu hatta 4 yaşına girecek haftaya 😂
Visenya Nnoname Bana ilk hamileliğimde hiç çatı muayenesi yapılmadı. Doktorum çatı olayına inanmıyormuş. Zaten doğum yaparken o kemikler esniyormuş ve bebeğin kafası da esnek, kafası uzayabiliyor yani doğum yaparken. Bende 38+5’de doğurmuştum. Bebeğim 3050 gramdı. Büyük ihtimal benim de çatım dardı bilemiyorum oğlumun kafası uzamıştı kanaldan geçerken ama 2-3 gün sonra düzeldi çok şükür 🤗
Nnoname ilkbebekannesi forum da yazılanları okudum da kiminin bebeğinin omzunu kırıp çıkarmışlar kimisinin köprücük kemiğini. Bebeğimi riske atarmıyım diye korkuyorum
Kedilibebekli Nnoname benim çatıma dar, boyuma kısa, acı eşiğime düşük dediler. Buna rağmen üç tane normal doğum yaptım hem de çok kolay ve hızlı. Bunlar hep Sezeryan bahanesi çünkü zaten doğum anında bebek çatıya göre uyumlanarak doğuyor, çatı muayenesi palavra.
Byzerd Kedilibebekli ay ayıptır sorması boyunuz kaç? Benim için de aynısını söylemişti doktorum boydan dolayı mümkün değil normal doğuramazsın dedi. İlk bebeğimi 24 haftalık kaybettim normal doğumla tabi o zaman bebek küçüktü ama bilmiyorum. Tekrar hamile kalırsam benim de dilediğim normal doğum insallah ben de yapabilirim.
BilgecyLn Nnoname annem spiral taktırırken ebe bu çatı darlığıyla normal doğum yapamazsın demiş halbuki kesisiz dikişsiz 2 doğumu var üstelik çok da kolay doğum yaptığını söylüyor
Kedilibebekli Byzerd 155 boyum. Türkiyede doktorlar gözünün üstünde Kaş var Sezeryan yapalım dedikleri için boya da gereksiz takılıyorlar.
Byzerd Kedilibebekli evet maalesef haklısınız. Herkes sezeryan kolay diye ona kaçıyoruz sanıyor ama ben korkudan normal doğum istiyorum hep ameliyattan cok ama cok korkuyorum çoğu insanın aksine😢
ilkbebekannesi Nnoname Ay Allah korusun tabiki riskleri varsa bebek ve anne için en sağlıklı yol tercih edilmeli.Ben doktorumun tecrübesine güveniyordum,güzel de geçti ama doğum yaptıktan sonra dedim ki bu riske gerek var mıydı?
Kedilibebekli Byzerd ben de öyleyim anlıyorum seni hem normal doğum daha sağlıklı, Sezeryan gerçekten gerekli olmadıkça yapılmamalı ağır bir operasyon.
3_bebelianne Nnoname Evet çatım dar iki normal doğum yaptım ilki çok güzeldi kolaydı ikincide zorlandım bebek iriydi çünkü sen karar ver normal doğuma
Nnoname 3_bebelianne kendim çekeceğim acıdan hiç korkmuyorum ama bebeğim riske girermi onda bir sıkıntı olurmu diye korkuyorum. Karar vermek çok zormuş