Herkese merhaba kızlar.Suan baltanesi oglusuma bakarak yazıyorum çok şükür rabbime.41. haftaya kadar hiçbir belirtim yoktu ne sancı ner birşey.40+4 de doktor randevum vardı pazartesi günü gittim Çarşamba tekrar gel dedi sancım çıkmadı.nst de çünkü.carsamba günü 40+6 da gittik çok hafif sancı vardk ben hiç hissetmiyordum doktorum.yatisini yapalım suni sancı ile başlatalım dedi bu arada Mersin şehir hastanesine.gidiyordum orda doğum yaptım saat öğlen 12 gibi yatisim yapıldı benim hazırlıklı gitmiştim zaten doktor hazırlıklı gel demişti o güne kadar hiç alttan bakmadılar bana .yatisim.yapilinca alttan muayne.ettiler birinci oglumuda normal dogurdugum.icin birinci doğumdan kalan acilman.var yani şuan hiç açılma.yok.dedi.ebe ben plates topu istedim plates topunda hareketler yaptım çömeldi m plates topunu önüme alıp çömelerek yürüdüm boş durmadjm hiç yani saat 14.30 da alttan suni sancı verdiler bana böyle ince lastik gibi birşey ilaç alttan koydu onu bu arada bende hiç sancı.yok.o saate kadar ben arada nst he bagladar arada plates yaptım çömeldim 15 dk.oyle durdum. Ara ara .Saat akşam 20.00.oldu nst ye bağladılar bebeğin kalp.atis.hizi.cok hızlı idi doktoru falan aradılar alttan suniyi.cikarin demiş.doktor çıkardılar bana.oksijen.verdiler düzeldi bebegin kalp atis hızı bebekim suniyi sevmemiş maalsef .daha sonra ben yine hareket etmeye devam ettim. Suni sanciyi cikarsalar bile bı sure etkisi devam.edermis çoğu kişide .saat 23 gibi alttan baktı ebe 2 cm açılma dedi ben yine çömeldim plateste hareket yaptım ara ara sonra hafif sancım.baslado.nefes egzersizi ile kasılmaları karsialdim hiç bagirmadim zaten çok şiddetli değildi arada uyudum tabi sancım.olmadigi.surecte saat gece 12 den.sonea.samcim.artti.ama.boyle şiddetli değildi ben her sancida.nefes aldım verdim hafiflettim bağırıp kendimi.yormadim bazen sıktım kendimi nefes egzersizi burda önemli sürekli yapmak daha sonra.agri geldiğin de nefes alıp verirken birde çömeldim ben sanki comelimce rahatlıyor gibiydim.saat gece 02.00 oldu ağrım var biraz arttı dedim ebeye acilmana bakalım.dedi 5 cm.olmus 4 cm.olumca dogumhaneye gomderyolarmis.beni.hemen doğumhaneye götürdüler kardeşim de yanımda o.sirada dogumhanede şansıma ilkokul arkadaşim ebe nobetciydi.onceden de konuşmuştuk zaten Fadime comeltecem.swni sonra ilik duş aldirsin kardeşin.sancilari öyle karşıla acilman.artsin.dedi.tamam.dedim dogumhaneye gittiğimde saat gece 02.10 du kardeşim geldi falan ben nst de bağlıyım bağırdım kakam var diye 5 dk.icimde acilmam.10 cm.olmus doğum başlamis dedi ebe arkadasim hemen ekip geldi ben nefes alıp alt tarafa doğru yittrdim bebeği çok.video.ozlemistim yapmaya çalıştım bazen.nefesim yetmedi.yine.belirtyom bol.bol.nefes egzersizi yapın .ebe arkadasim az kaldı.som.kez.hade nefes al.gonder bebeği bak.elimde kafası dedi ben o şeyle dedigini yaptım ve pırt diye çıktı.ask.annem.🥰 nefesimi.guzel.yonetseydim.yirtik.olmucKti kesi olmadi cok.sukur ama.cok.az.yirtik oldu onada.dikis attı birkactane ebe bu minnakim çok.guzel geldi ben hamile iken sürekli inşirah, Ayetel Kürsi okudum Meryem suresi dinledim doğumum kolay olsun diye gerçekten çok.sukur rabbime.oyle.oldu.darisi sizlere olsun canlarım sağlıkla kucaklariniza alın yavrularinizi ve sürekli doğumunuz yakınsa çömelin.plates yapın ve em.onemlisi.nefes egzersizi herkese kolay doğum nasip etsin rabbim🥰🥰🌸💐