Melisa8 Merhaba kızlar , bi sorum olucak , işyerime tekrar dönmeyecek olsam bile dogum parasi alabiliyor muyum 8 hafta dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi olan izinde alınan doğum parasından bahsediyorum , bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acaba ?
Betul2009 Melisa8 canım şakın çıkışını alma raporunu al ver iş yerine Doğumdan sonra raporun bitince çıkışını al yoksa alamazsın Doğum parası
Seda5892 Melisa8 iş yerinden çıkışını Doğumdan sonra yaparlarsa Doğum sonrası rapor parasını da alabiliyorsun diye biliyorum canım
Cigdemyslyrt Melisa8 iznin bitmeden ayrılırsan eğer ayrıldıktan sonra ki 10 günü de yatırıyorlar sonrasını yatırmıyorlar canim. Ama net bilgi almak için 182 yi arayabilirsin bilgi verirler.
Kelebek90 Melisa8 doğum iznine ayrıl, raporun olacak zaten, raporlu çıkış yapılmıyor, raporun bitince ister çalış ister çalışma, ama bitişini bekle
Deletedmom667 Melisa8 cıkısını vermezsen sorun yok genelde rapor bıtmek uzereyken gelıp cıkıs verır herkes
Mel0s Melisa8 evet canim aliosun ama seni 32 hafta snunda isten ckarmamamlari lazm gerci ckaramazlar ama bazi is yerleeri calismicagin icin ckartio bnd calismicam ama dnmicem demedm aliosun ama en az 32 yada 37 ye kadar calisman gerekio
Melisa8 Hulya00 Kontrollerinde sürekli gittiğin doktordan alabilirsin ozel yada devlet farketmiyor diye biliyorum ben 😊
Celine 32 hftalıkken calısamaz raporu aldm ve doğum iznine ayrıldım 10 gün snra istifa ettim doğum yaptıktan bir hfta sonra 8 hftalık doğum param yattı doğumdada 8 hftalık dha rapor yazdı doktorum işten ayrıldıgımı bilmiyordu sgk yı aradm sigortaya gidip raporu onaylatmam gerektıgını soledi onaylattım ve paramı aldım toplamda 6900 tl almş oldm 2017de
Meryemxan Celine Merhabalar 👋🏻 Bende devlette çalışıyorum acaba Doğum parası sektöre göre mi değişiyor ?
Celine Meryemxan benim özel sektördü aldığınız maaşa göre değişebilir artı 144 tl emzirme parası ve eşimin üstünede 300 tl cocuk parası yatmıştı ptt den cektik hepsini
Nurum10 Ben özel sektörde çalışıyorum 32.haftada izne ayrıldım doktorum 8 haftalık raporumu verdi dogumdan sonrada bi 8 haftalık daha rapor vericem dedi Doğum parasını işe başlarken hepsini toplu şekilde devletten alıcaksın dedi 4 ayı toplumu alıyoruz yani ? Birde benim Doğum parasını almak için yapmam gereken birşey var mı raporumu çalıştığım yerin insan kaynaklarına teslim ettim başka birşey yapmama gerek yok herhalde ?
Celine Nurum10 benimde özel sektördü iki kerede yattı 8+8 hfta raporum vardı iş yerinin muhasebesinin onaylaması gerekiyor
Nurum10 Celine raporu verdim elimden aldı tamam dedi başka birşey demedi yani onaylamış oluyor mu anlamadım
Nurum10 Celine Yeni doğan hemşiresiyim kendi hastanemde muayene oluyorum yani raporu alıp insan kaynaklarına teslim ettim hemen