Arkadaşlar merhaba,
İhtiyaç üzerine, aynı durumda olan birileri var mı bilmek veya yaşayıp atlatanların tecrübesini aktarması için yazıyorum.
İlk olarak 22 hafta 2 günlük gebeyim. Bebeğimiz erkek. Hamileliğimin 9. haftasında burun çevremde kızarıklık ve pütürlenmeler başladı yani 2 ay kadar oluyor. Daha sonra çenemin iki tarafına yani görüntü olarak ağız çevreme yerleşti. Gebeliğimden beri hiç bir ilaç/krem kullanmamış hatta kozmetiğe bile ara vermiştim. Durum çok rahatsız edince bir dermatoloji doktoruna göründüm. Alerjik egzema dedi ve kısıtlı bir süre kortizon ihtiva eden bir krem kullandım. Bi geçme olmadığı gibi kızarıklık ve minik sivilceler kronik hale geldi. (Not: sivilceden kastım bildiğimiz ergenlik sivilcesi kesinlikle değil isilik gibi pütür pütür şeyler.)
Daha sonra bir prof'a göründüm. O kesinlikle akne roza teşhisi koydu. 1 hafta antibiotik içerikli krem kullandım gerçekten bu hafifletti. (Not: isim veremiyorum ama kullandığım krem eritromisin içerikli ve gebeliğe uygun.) Yalnız bana hiç düzelecek gibi gelmiyor. Kapatıcı vs. kullanmak istemiyorum. Çalışıyorum da, yani sosyal ortamda 'yüzüne noldu?' gibi sorular hoşuma gitmiyor. Sadece gebeliğime, bebeğe, gıdama odaklanmak istiyorum.
Bir yandan önemli olan bebeğin sağlığı diyorum ama kafam hep yüzümde.
Lütfen benzer şeyler yaşayanlar cevaplasın. İnşaallah kısa zamanda atlatabilirim bu hali...