Srfblt Hanımlar Merhaba, serklaj ameliyatı olan arkadaşlarıma bir kaç sorum olacak rica etsem tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi 😇🙏🏻
Elifmehmetemin Srfblt keşke soruyu da yazsaydın canım nedir aklına takılan bildiğim bişeyse cevap veririm bende serklajliyim
Serap09 Srfblt 19.haftada acil açılma ve ağrı ile serklaja alındım 3.5 ay kısıtlı yattim eğer erken haftada serklaj yapılsa idi yatmazmisim çok ağrılar çektim kasik ağrıları 32+6 da doğum yaptım yinede erken doğum yaptım ama şükür ki 20.haftalarda yapmadım onu engellediler birlikte zorluk yasadimmi offf hemde nasıl ama bebegim benimle şuan şükürler olsun o surecte hep yattım sadece tuvalete kalktım yemeği ve temizliği elinden geldiğince eşim yaptı banyo ayakta yaptım 3 dk geçmedi sıcak olmayan su ile egilmedim ilişkiden kacindim
Aysllllm Srfblt ikininci hamileliğimde serklaj oldum yatarak geçirdim.. iş güç görmedim gezmedim tozmadım ..37 de dikişim alındı dört gün sonrasında normal doğum yaptım..şimdi yine dikişliyim yatma fırsatım yok çocuktan dolayı malesef ..ama yine de yormuyorum kendimi çünkü dikişlere baskı oluşuyor ağrı yapıyor.. 37 de dikişim alınır muhtemel yine…
Srfblt Elifmehmetemin Kusura bakma yeni üye oldum da nasıl davranacağımı ne yazacağımı bilemedim ☺️ 2 hafta önce serklaj ameliyatı oldum ama takdir edersiniz ki çok endişelerim var, bu süreçte başarıya ulaşmış annelerden moral istemiştim biraz açıkçası, sonuç olarak genelde başarılı mı oluyor? Bir de ameliyattan sonra birazcık sızı çeken var mı oturup kalkarken
Mhra5 Srfblt Serklajli dogum yaptim 38 haftalıkken 2 hamileligim tekrar serklajlıyım sormak istediginiz varsa sorabilirsiniz
Elifmehmetemin Srfblt estağfurullah canım ne kusuru sadece daha hızlı cevap alırsın diye söyledim 😊 bu benim 3.cu serklajim ilk bı 1-2 hafta ağrı sızı olmasi normal ama kanama vs olursa hiç beklemeden doktoruna basvurursun canım ama rahat ol kolay açılacak bir dikiş değil serklaj dikişi ağır vs kaldırma doktorun ne konuda uyardiysa onlara dikkat et bişey olmaz Allah’ın izniyle inşallah canım 😊
Meri3535 Srfblt doktorun dediklerini harfiyen yaparsan ve enfeksiyonunu normal seyirde tutarsan hiç bir şey olmuyor. 36 da dikişlerin alınıyor bebeğin doğal yolla gelmesi bekleniyor. Ama tabi etkenler çok sadece enfeksiyon değil suyun vs de fazlaysa erken doğabilir o yüzden tutabildiğin kadar tutman için ekstra özen gösteriyorsun. Doktorum hiç kalkma dedi ben kalkıyorum ama 1 ay 10 günün sonunda yavaş yavaş kalkıp gezmeye başladım. Kasık ağrısı maalesef ki yapıyor ona engel olabilecek bi durum yok. Korkulacak bir durum değil bana göre. Sağlıkla sıhhatle alırız inş kucağımıza🙏
gbdl2023 Srfblt bir kızım var 27 aylık serklajla 34 haftaya kadar gelebildik erken doğum oldu şimdi yine hamileyim 15 haftalık geçen hafta serklaj oldum insAllah o vakte kadar da gelebilirim zorlu bi süreç dinlenmeyle geçiyor
Srfblt Elifmehmetemin çok teşekkür ederim, öğrenicem inşallah siteyi 🙂 serklaj olalı 2 hafta olcak oturup kalkarken biraz sızı gibi oluyorda normal mi acaba dedim , rahim ağzı kısalığı da vardı benim o yüzden doktorum hemen ameliyata aldı bir perinetoloji uzmanı yaptı, sizinde kısalığınız var mıydı
Srfblt Meri3535 Aminn inşallah, benim doktorumda yürüyüş VS hiç bir şey yapmadan sadece yatmam gerektiğini söyledi, evde yatıyorum hep hiçbir iş yapmıyorum sadece özel ihtiyaçlarım için ve yemek için kalkıyorum, ilk gebeliğin o yüzden endişelerim çok
Srfblt Meri3535 enfeksiyon için neler yapıyorsunuz peki benim daha var mı bilmiyorum sadece dikiş kontrolü için gittim bir hafta sonra normal muayene var
Sosyalbiri Meri3535 canım enfeksiyonu nasıl önlüyorsun? Benim de 24 haftalık erken doğumum var ve gebelikte belirti vermeyen enfeksiyon yüzünden olmuş. Doktor bir daha gebe kalırsan serklaj olmalısın dedi. Okuduğum yerlerde o ip kendi başına enfeksiyon sebebi yazıyordu. Korkuyorum haliyle öğrenmek istiyorum nasip olur mu bir daha gebelik bilmiyorum ama inşallah olur🤲🏻🥺
Elifmehmetemin Srfblt evet normal korkmayın dediğim gibi kanamaniz başlar sanciniz çok olur doktora gidersiniz doktor zaten napmaniz konusunda bilgi vermiştir . Benim ilk bebeğim düşük oldu sonrasında bu gebeliğim de dahil 3.cu serklajim tedbir amaçlı atıldı bana kisalik vs demedi doktor
Meri3535 Srfblt yat yat riskli zamanları geçirene kadar yürüyüş yapmamak da fayda var. Çünkü cidden ağrı yapıyor istesende uzun yürüyüşler vs yapamıyorsun alta doğru baskı yapıyor ve sancıların artıyor tavsiye etmem. Enfeksiyon için ben her gün iç çamaşırı değiştiriyorum üstüne bi damla nioli yağı damlatıyorum kuru tutuyorum özel bölgemi çamaşırları toplu 90 derece de yıkayıp ütülüyorum. Ve tuvalet her gün çamaşır suyu ile temizleniyor. Ayda bir kere mutlaka idrar ve kan tahlili veriyorum. Biraz yükselirse doktorum fitil ve antibiyotik veriyor. Bunlar yeterli, geri kalan takdiri ilahi.☺️
Srfblt Elifmehmetemin anladım enfeksiyon için ne yapılıyor peki, araştırdığıma göre dikkat edilmesi gerekiyor doktor kan ve idrar tahlili mi yapıyor düzenli olarak
Elifmehmetemin Srfblt evet soruyor kimisi sıkıntı varsa yapıyor kimisi de istemiyor beden temizliği ve iç çamaşırı temizliğine dikkat edin dışarda olsanız da klozet vs temiz silmeden oturma canım bide vajinal bölgeye duşta sabun vs sürme akan su zaten orayı temizliyor doktorlar çok önermiyor o bölgeye birseyler kullanmaya
Srfblt Elifmehmetemin anladım çok teşekkür ederim, serklajdan sonra daha sık idrara çıkma gibi bir durum yaşadınız mı peki?
bilgemomy Elifmehmetemin bende serklajlıyım da 20 gün oldu , bu beyaz akıntı oluyor ya sümüksü çok çok özür diliyerek normel mi merak ettim korktuğum için dikişe bisey olur diye normel olan şeyden bişe tedirgin oluyor insan ama kanama leke renkli bir durum yok şükür hormonlarımızdan dolayı normel demiş biri . Şeffaf yapışkan akıntı yoğun olunca sıkıntılı diye biliyorum
Elifmehmetemin Srfblt rica ederim ne demek evet olur onlar korkma bebek büyüdükçe idrara çıkma isteği de oluyor ama istersen bir daha ki gitmende doktorundan rica et idrar tahlili yaptır enfeksiyon riskli oluyor malum dikkat etmek lazım bende dikkat ediyorum ama bu ayın sonunda kontrolüm var tedbir amaçlı yaptiricam inşallah
Srfblt Elifmehmetemin evet tedbir amaçlı bende söylerim doktoruma, bu süreçte doktorum bana progestan ilacıda verdi fitil olarak kullanıyorum ama çok da ileri ulaşması için çaba sarfetme dikişler için dedi, ilacın bir kısmı eridikten sonra çıkıyor sanırım siz böyle bir şey yaşadınız mı tecrübeniz var mı?
Ala_ Srfblt Benimde aynı hamilelikte 2 kez serklaj oldu. Açılma oldugu için serklajda sana şuan da tuvalet dışı asla kalkmadan yatıyorum. Yemek yiyorum olduğum yerde geriye yatıyorum hemen. Bende fitl olarak alıyorum direk rahime etki ediyormuş haftada 1 de iğne vuruluyorum. Sana tavsiyem rutine geçtiğinde 15 dakika gün içinde fazlasını yürüme bile riskli gerçekten doktor yat diyorsa kesinlikle yat ben 12 haftada ameliyat oldum biraz fazla hareket ettim sanırım 22 haftada tekrar olmam zorunda kaldım ameliyatı şükür ki farkettiğime seviniyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah sağ saglim alırız hepimiz kucağımıza yavrularımızı
bilgemomy Meri3535 bende serklajlıyım da 20 gün oldu , bu beyaz akıntı oluyor ya sümüksü çok çok özür diliyerek normel mi merak ettim korktuğum için dikişe bisey olur diye normel olan şeyden bişe tedirgin oluyor insan ama kanama leke renkli bir durum yok şükür hormonlarımızdan dolayı normel demiş biri . Şeffaf yapışkan akıntı yoğun olunca sıkıntılı diye biliyorum