AHD16 Merhaba, ben 22.haftada amniyosentez yaptırdım. Bebeğimin beyin gelişimiyle ilgili bir sorun vardı ve ciddi riskler barındırıyordu. Fetal mr da çektirdim. Genetik aktarım olup olmadığına bakılıyor amniyosentezde. İyi bir doktora denk gelirseniz endişe etmenize gerek yok. Normal kan verir gibi bir acısı oluyor iğnenin. Zaten bebeğe denk gelmemesi için ultrasondan da bakıyor olacak doktor. Kısa bir işlem. Yaptırırsanız ilerleyen günlerde yorumlamanız gerek, ayakta uzun kalmamaya çalışın. Kanama veya su gelişi olabiliyormuş. Benden avuç büyüklüğü kadar su geldi. Fotoğrafını çekmemi söylediler. Doktora gösterdim, muayene etti. Suyu falan azalmamıştı. Devamının gelmemesi önemliymiş. Progestan verdiler sonra düşük olmasın diye.
Eğer test sonucunda, Allah göstermesin, kötü bir senaryoyla size dönerlerse ne yapmayı düşünürsünüz ona göre hareket edin bence. Her ne olursa olsun allahtan geliyor, öyle de böyle de doğsun derseniz belki yaptırmamak daha bile iyi çünkü o testlerin sonucu hemen çıkmıyor, aylar sürebilir, psikolojik olarak yorucu bir süreç. Ama doktorlar ne önerirse ona göre hareket edeceğim derseniz yaptırmalısınız. Sizin durumunuzdan çok farklı benimkisi, o yüzden ona dair bir fikrim yok, ben kendi sürecim açısından yazmaya çalıştım. Umarım sizi üzmemişimdir. 🙏🏻