selenay2804 Herkese merhaba 21 haftalık hamileyim öğrendiğimden beri iki haftada bir aksatmadan bütün kontrollere gidip gereken testleri yaptırdım ve bu zamana kadar çok şükür ne bebeğimde ne de bende en ufak bir sağlık sorunu çıkmadı. Dün detaylı ultrasonda bebeğimin burun kemiği ölçüsü biraz küçük çıktı bu da down sendromu riski olabileceği anlamına geliyormuş ama onun dışında hiçbir problem yok. Benim burnum da küçük doktorum genetik olduğunu düşünüyorum ama yine de içimiz rahat etsin diye fetal dna testi yaptıralım dedi. Sizce ne yapmalıyım? Test biraz maliyetli ve sonuç ne çıkarsa çıksın ben bebeğimden vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Burcak61 selenay2804 benim ikili tarama testim de çok yüksek riskli çıktı bugün 13+6 yım yarın sabah perinatolog bakacak sanırım bende fetal DNA yaptırıcam
1kopek1bebek selenay2804 down bebeklerde sadece burun kökü bekirtisi olmuyor. Kol bacak uzunluğu geride kalıyor. Organlarda, genelde kalpte sıkıntılar olabiliyor.ense kalınlığı fazla olabiliyor. ultrasonda özellikle detaylı diğer bulgular haftasıyla uyumlu ve sorunsuzsa bence endişelenmeyin sakin kalın ve biraz bekleyin.. benim yiğenimin herşeyi temizdi FETAL DAHİL. Kalp ve kol bacak sorunu göründü usg de. Ve ordan anlaşıldı down olduğu. Ama zaten öyle bile olsa istiyorsanız fetal yaptırmayın derim ben.
mavideniz9696 selenay2804 tabi ki yaptırmalısın fetal dna. 20 hafta daha kuşkuyla mı yaşayacaksın yaptır da doğunca sürpriz olmasın eğer bir şey varsa. Bence bilerek olsun herşey aldırıp aldırmamak zaten sana kalmış ama böyle bir şey varsa buna psikolojik olarak hazırlanmak lazım olasılıklar çok çok daha zor bence. Lohusalık psikolojisinde birden böyle bir şok yaşamak çok daha zor olur. Umarım sonuçlar temiz çıkar 🙏🏼
erikarpuz selenay2804 detaylıyı nerede yaptırdınız bilmiyorum ama yerinizde olsam bir doktordan daha görüş alır öyle yaptırmaya karar verirdim
selenay2804 Burcak61 İnşallah güzel haberler alırsınız. Benim ikili tarama testi temiz çıkmıştı bu zamana kadar hiç böyle bir risk yoktu burun ölçüsünden dolayı ihtimal olabilir dendi
Sudnaz Ben de yaptırdım tıp hastanelerin de uygun oluyo fiyatı ben 1500 tl ye yaptrımıştım sonuçlarım daha çıkmadı beklıyorum içiniz rahat edecekse bence yaptırın yani ftal dnea %99 doğru ve kesin sonuç verıyor yaşadığınız şehirde tıp hastanesi yokmu
selenay2804 1kopek1bebek teşekkür ederim. Ense kalınlığı ikili testi vs diğer her şey normal bir tek burun kemiği biraz küçük dedi küçük bir ihtimal dedi
mavideniz9696 1kopek1bebek anlamadım fetal dna yapıldı down sendromu yok dendi ama sonra down sendromlu mu olduğu anlaşıldı ? Fetal nasıl temiz çıktı bu senaryoda yoksa ben mi yanlış anladım
Mutlannee mavideniz9696 İkili testte yok denilmiş fenalık yaptırmamış detaylıca minnacık burunlu görünce doktor fenalık önermiş
1kopek1bebek mavideniz9696 yo doğru anladınız fetalde bile down olduğu çıkmadı. Hatta doğdu. Doktorlar yine hiç bişey söylemedi test yapıcaz benzemiyo dediler. 1 ay sonra test pozitif çıktı.
Mutlannee selenay2804 Şöyleki detaylı ultrasonda burun kemiği küçüklüğü için Downswndromu teşhisi konuluyormu ki bunun ense kalınlığı var kol bacak vs bakılıyor hatta bildiğime göre kalp odacıklarına vs bakılıyor benim kızımda ense kalın denmişti sonra doktorumuz eşimi görünce ense kalınlığını genetiktir endişelenmeyin dedi güvendik Hatta figen kır hocaydı Allah razı olsun bence burun harici bi bulgu yoksa haftasıyla uyumlu bi bebekse yaptırmayın derim he içinizde şüphe varsa eğer başka bi doktora gidebilir baktırabilirsiniz fetalden önce
selenay2804 Mutlannee teşekkür ederim ben de genetik olduğunu düşünüyorum benim burnum da eşimin burnu da küçük başka bir bulgu da yok hiç kafa karıştırmamak en iyisi sanırım
mavideniz9696 Mutlannee yok ben başka bir yorum alıntıladım başlıktaki hanımefendinin olayını anladım☺️
Mutlannee selenay2804 Açıkcası mantıklısı bu he çok kafanız karışır tek doktorun dediğiyle fetale yönelmeyin derim aslında doktorun tecrübeside çok önemli banada kızımda down olabilir yaptırın fetal denilmiş olsa bende endişelenirdim doktorumuz çok sakin bi şekilde bi miktar verip bu olması gerekirken bu dedi sonra eşime bakınca genetiktir endişelenmeyin dedi kendisi o zaman doç. Branşı güvendim ve çok şükür sıkıntı olmadı
[silindi] Sonuç sizin için bişey değiştirmeyecekse yaptırmayın, sadece bir adet bulgu ile (ki genetik olarak size bağlı küçük olma ihtimali fazlayken) o kadar pahalı bir teste gerek olmadığını düşünüyorum kendi adıma ben olsam yaptırmazdım