Emine_pektas01 Kızlar ikinci hamilelikte kızım 2 yaşında suan 28 haftalığım geçen hafta iğne vuruldum yeni aşılama gelmiş içinde tetanozda varmış yapan oldu mu ben vuruldum ama etrafımdakiler neden vuruldun dıyorlar biraz takıldım bu konuya
myangelson Emine_pektas01 eski tetanozdan vuruldum hatta parayla bu aşıyı alacaktım doktor gerek yok normali vurdur dedi tek doz onu vurdurmustum. Önceki hamilelikte 2 doz vurulmuştu 2 sene önce
burcuo Emine_pektas01 Yeni tetanozun içinde boğmaca aşısı da var, o sebeple yapılması öneriliyor. Ben de yaptırmıştım.
Parinas Emine_pektas01 2 sene olmuş doğum yapalı yaptırmasanız da olurdu 3 sene öncesine kadar ama boğmaca da olmuşsunuz iyi olmuş bence
Emine_pektas01 burcuo evet ama normalde 5 yıl aradan geçmesi lazım ki öyle vurulmadı lazım dedıler diye kafam karıştı
Nursemom90 İlk hamilelikte 5 dozu tamamlayanlar 10 yıl yaptırmasına gerek yok eğer dozları tamamlanmadıysa 5 yıl sonra aşılar baştan başlanır
burcuo Emine_pektas01 Normalde öyle evet ama boğmaca eklendiği için önerildi, ben de yaptırmıştım. Doktorum da yapılmasının iyi olduğunu söylemişti.
Muhammederva Benimde 2. Hamileliğim 20. Haftamdayken 1 tane tatanoz aşısı yaptırdım sağlık ocağında 2. Doza gerek yok dedi doktorum
Emine_pektas01 burcuo umarm iyidir çünkü etrafımdaki kişiler neden yaptın diyorlar aradan 5 yıl falan geçmeden diye bende korkmuyorum değilim açıkçası