Kızlar selam. Ben 29nisanda doğum yaptım kızım biraz erkenci davrandı. 24nisan perşembe günü kontrole gittiğimde nstde hafif ama düzenli sancım çıkmıştı bi gece yatmıştım hastanede sancıyı durdurmak için. Neyseki durmuştu ve pazartesi tekrar kontrole gittiğimde sancı çıkmadı ben gayet rahat işimi gücümü tutuyorum filan neyse gece çok tuvalete sıkıştım ama kalkmaya erindim sabaha kadar artık saat 8gibi uyanınca gidiyim dedim ama alt tarafında ıslaklık vardı bende heralde çişimi kaçırdım siye emin olamadım sonrası takip edeyim dedim. Hep çişe sıkışık hissediyordum ve normalde bişey gelmiyor ama eğilip kalktıkça akıntı gibi suyum sızıyordu iç çamaşırıma. Artık saat 12ye doğru eşime söyledim suyum geliyor galiba diye hastaneye gittik. Kendi doktoruma göre bebek iki hafta önden gidiyordu ve bir hafta sonrasına yani6mayısa 36+5e gün vermişti hem 2.sezeryan olacağı için hemde iri bebek gözüktüğü için ama bizimki bir hafta erken gelmek isteyince nöbetçi doktor kontrol etti bebeğin boyu kafası 37 38 ama karnı 35+1 dedi kilosunu ben normalde 3200-3400 biliyorken 2800dedi yani doğsa ciğerleri gelişmemiş olabilir daha çok erken diye beni korkuttu yine bi gece yatış verdi takip ve ciğer geliştirici iğne yapıldı ama saat 4e doğru benim sancılar artınca ameliyata alındım. Çok şükür bebeğim 3060 kilo doğdu gayet sağlıklı ciğerleri gelişmişti küvöze girmedi. Gelelim sezeryana malesef benim her iki sessryanım da çok zordu ama ilkinde çekiştirme dışında bi acı hissetmedim desem yeridir ama malesef bu ameliyatım o kadar zor geçti ki yani kesi acısı dışında herşey o kadar acıttı ki canımı ilkinde karnıma basıldığını filan bilmiyorum olmadı bence ama bunda hemşire dirseğiyle kalbimin altından midemden filan sürekli bastırdı o baskı benim nefesimi kesiyordu nefes aldıkça ağrı yaşıyordum başımdaki anestezi doktoru bebeğe yol göstermek için bu baskı şart az kaldı filan diyordu ama bebek çıktı bir dk sonra filan hemşire bastırmadığı halde ben kaburgalarımın bana battığını nefes almakta zorlandığımı filan söylüyordum ameliyat boyunca yaşadım o acıyı artık bayıltın beni yoksa ben bayılacağım bayıl melek filan diye inliyordum çok kötüydü gerçekten . Tabi şöyle bi problem vardı benim plesentam büyüktü ve Rahime hafif bi yapışıklık olmuş kanama olduğu için onu mu durdurmaya uğraşıyorlardı yoksa gerçekten bebeği mi çıkartmaya çalışıyorlardı bilmiyorum ama ilk doğumum 40-45 dk sürmüştü bu 1.5 saat filan sürdü.
Ameliyattan sonra ilk doğumumda hiç bir anestezi ağrım olmadı çok rahat ayaklandım dolaştım sonrası da rahattı ama bunda omuz ağrısı ve sağ karından yukarıya çıkan bi ağrı yaşadım 3-4gün. Bol kahve ağrı kesici ve omzuma masaj tabancası uyguladım o şekilde geçti. ilk zamanlar göğüsler süt doldukça ateş basıp üşüme tutuyordu halsizlik çöküyordu çok şükür bebek ve vücudum ona uyum sağladı o da geçti ,İlk bir hafta tuvalet sorunum yoktu fakat 5-6gündür tuvalete çıkmak işkence gibi gaz ağrısı mı alt tarafta kasılma mı bilmiyorum ama tuvalet ağrısı dışında hiç bir problemim kalmadı Şuan, oda beni inim inim inletmeye yetiyor. Yani benim sürecim ne yazık ki ilk doğumum gibi rahat geçmedi ameliyatta daha 3. Çocuğu sakın düşünme şu haline bak diye içimden geçiyordu. Neyseki günden güne iyileşip bugünler geçecek diye kendimi teselli ediyorum. Bide bebeğimi sağ Salim kucağıma aldım diye şükür ediyorum.
Her doğum farklıdır kimsenin gözü korkmasın. Benim ilk doğumum gerçekten çok rahattı tek sıkıntım karnım şişiyordu o da dikişlerimi sızlatıyordu oda korse takınca geçti bebeğim 4günlükken dağ bayır gezecek kadar iyiydim ama bu ikinci doğumum ona göre zor geçti dediğim gibi plesentadan dolayı kanamamın olması bile belki ameliyatı ve süreci zora soktu ama ben yinede kendi işimi en başından beri kendim yapabildim dayanılmaz değil yani(gaz sancısı için aynı şeyi diyemem😅). Allah herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin sizlerde sağlıcakla kavuşun inşallah💕