Ya kızlar bebeğime yazlık kıyafet aldım her ihtimale karşı aldıklarımla yıkamayayım dedim kırmızıydı kızımın kaka lekesi olmuş kıyafetleriyle makineye attım çünkü zaten onlar kimseye verilebilecek gibi değildi makinadan bir çıkardım hepsi kıpkırmızı ve renkli olanların beyaz tarafları kızarmış, sonra ben tabii koyu renklerle bir kere daha yıkadım bu sefer boya verme durumu olmadı.
İçinde kırmızı tonu olan bir şey ve mor renkte aldıklarım, ikisini tek makineye atsam asla benim makinam sıkmaz diğer renklerle atsam öbürleri açık renkli pembe açık yeşil falan nasıl yapacağımı şaşırdım. Boya verip vermediğini nasıl anlayabilirim, ve daha evvel boya vermiş olan kıyafetleri diğer renklerle açık renklerle yıkasam tekrardan boya verir mi yoksa bir defalık mı.
Vallahi artık çamaşır yetişemiyorum haftada 4 günü bize çalışıyor dolu dolu haftanın bir günü çarşaftı ince battaniyeydi falan haftanın iki günü de kızıma ayırıyorum. Şimdi bunları çok ayırsam artık ayırma işi beni zorluyor en azından bir renkli bir beyaz olarak ayırsan diğer açık renkliler boyanır mı ya da ben boya verip vermeyeceğini anlasam en azından boya vereni atmam. Bir de hadi diyelim 1 × 1’i boya veren bir şeydi ben onu tek yıkadım ikinciye diğer kıyafetleri yıkarsam tekrar boya vermeye devam eder mi tek seferde mi boya verır