Yogurtlupilav Seda1525 tabiiki yaptırdım, bir şey çıksaydı ona göre düzenleyecektim hayatımı yeme düzenimi vs.. Hamilelikte 2 dilim baklavayı üstüste yemeyen az kişi vardır, çok abartılıyor bu test bence..
bikbikbikaak Mukaddes55 tamam nedir ileriki zamanlar için olan zararı? Varsa bir çalışma gönderin okuyalım
Mukaddes55 bikbikbikaak yurtdisinda yapilmis cogu cocuk kalp sprunuyla dogmus ufurum kalp kapagi kacagi gibi arastirabilirsin . Ben karnimdaki bebege okadar saf sekeri ac karnina 5 dk icinde yuklemenin mantigini kabul etmiyorum. Cunku dedigim gibi baska alternatiflerde var anlamak ocin neden illa buu
Geleneksel1anne Seda1525 o kadar büyütülecek birşey değil aslında bi kutu gazoz içiyor gibi düşün hamilelik boyunca hiç mi tatlı yemiyorsun yiyosun aynı. Şöyle düşün oldu ki allah korusun gebelik şekerin var ve bilmiyosun şekerin çıktı sen de yatar dinlerm dedin erteledin ve içinden çıkalamaz bi hal aldı herşey ne kadar üzülürsün demi. Bu bir felaket değil yanlış anlama üzmek için yazmıyorım ama çok abartıyor çoğu doktr bu şeker yüklemesini
ysee Seda1525 ben yaptırdım olumsuz anlamda hiçbir şeyde yaşamadım. Hatta o lanet içeceğe rağmen düşük şekerim çıktı. Ona göre beslenmeye çalışıyorum. Bana kalırsa yaptırılmazsada bir önemi yok ama bazen değerler farklı olabiliyor bunuda bu test öne çıkarıyor. Birde takibinde oldugunuz doktorunuz size önerir aslında onunla bir konusun bence
fpalas Ben yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı şükür. Eğer şeker çıksaydı ona göre beslenip, sağlıklı bir gebelik geçirmek istediğim için yaptırdım. İnsanın var olan sorunu bilip ona göre hareket etmesi mantıklı. Bir zararı da yok
pinkpuella Doktor durumunuza göre karar verir ben yaptırmayı düşünüyorum aslında bakalım o haftalara hayırlısıyla gelebilirsem
Duygupss Ben sağlık ocağında yaptırdım 50 lik yaptılar şeker yüklemesi 50 lik aldım eczaneden fazlasını yaptırmayın gerek yok sağlık ocağında da yapılabilir
Mine2626 Doktorumuz kilomdan dolayı gerek duymadı yaptırmadım bir sorun da yaşamadık şimdiye kadar şu anda 31 haftalık hamileyim
Zehrasan Seda1525 şeker yüklemesi bebeğe uygulandığını düşünenler var bilgi kirliliği çok fazla 3 gün önce yaptırdım benim daha öncesinde şeker problemlerim oldu ama şeker hastası değilim yükleme yaptırdım şekerim yüksek çıkmadı çok şükür bu bir gebelik şekeri teyit edilmesi anlamında test aslında ve bir zararı da yok
CoolMamaMode Seda1525 bunun en önemli cevabını doktorunuz verir .. sizde gerekli görüp görmediğini . Benim önceden şekerim yoktu bi rahatsızlığımda yoktu ama annemde şeker var o yüzden doktor yapalım dedi ne olur ne olmaz . Ve sonuç gebelik şekerim çıktı . Ayrıca kandan ve açlık tokluk dan her zaman çıkmıyor bu gebelik şekeri ondan anlayamıyorsunuz yani bazı şeyler çıkarıyor bazı şeyler çıkarmıyor .. ve gebelik şekeri olup farkedilmediğinde gerçekten kötü sonuçları var . Ama bunun en iyi cevabını doktorunuz verecektir .. ben iyi ki yaptırmışım diyorum ama . Çünkü bebeğimin kilosu vs önden gidiyordu diyeti yaptım ve haftasını yakaladı şükür suyu da düzene girdi
crnefnan Seda1525 tabi ki de hayır çok saçma buluyorum bu uygulamayı , gereksiz . Kendi aklımızla düşününce bile saçma yani , illa doktorlara bakmıyorum ben hiç bir zaman
Mukaddes55 Aslhn-06 tamam sen 2 baklava yede git bakalim kabul ediyorlarmi canan karatayi dinle yada diger profoari bak proff diyorum anla
Aslhn-06 Mukaddes55 Canan Karatay kadın doğum doktoru değil hanımefendi. Ben doktorumu dinledim ve yaptırdım, takipli olduğum doktor profesör zaten :)
Aslhn-06 Mukaddes55 ayrıca baklava ye gel diyen yok onun içerisinde ki glikoza eş değer diyor doktorlar ben pancar şerbetli baklava yiyorum glikoz şuruplu değil fakat daha önce çok yemişimdir