ikra17 Merhaba kızlar dün bebeğimizin cinsiyetini %90 erkek olarak görüyorum dedi doktorumuz eşimde en başından ben babamın adını yaşatmak istiyorum erkek olursa babamın adını koymak istiyorum demeye başladı annesi de karıştı tabi bana soracak olursanız babanızın adını koyun diye tam bi sinir… Hamileliğimin en başından kız olursa Duru erkek olursa Çağan diyorduk bir anda babamın adı Cem olsun falan demeye başladı nasıl vazgeçirebilirim eşimi bu fikrinden, istememe sebebim bu benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğim 6. haftada kürtajla sonlandı ve benimle bu yüzden kavga edip çok kötü davrandı eşime diyorum ben sevmiyorum istemiyorum tamam seni anlıyorum ama beni de anla diyor ne yapacağımı bilmiyorum bi oğlum olacağına tam olarak sevinemedim bile bu isim konusu yüzünden…😔
ikibebelianne-M ikra17 bebeğin ismi anne ve babanın hakkı geri kalanlara afedersiniz bişey yemek düşer. Babada tek karar veremez illa babasının ismini koymak istiyorsa 2 isim teklif edin sizinde onunda istediği olsun, çocuğu siz taşıyorsunuz karnınızda 9 ay boyunca anne olarak en büyük hakkınız
Nazsuuu ikra17 benimde evin ilk erkek torunuydu herkes baskı yaptı koy diye koymadım eşime de asla koymam dedim hastanede kimlik çıkartıyorlar artık ztn orda çıkartırım dedim ısrar etmedi sonradan
ppmerlina ikra17 kayınpederinizin ismi abdurrezzak’mış gibi davranıyorsunuz bence. İki ismi olsun siz de kendi istediğiniz ismi koyun ne olacak?? Sonuçta düşman askerinin ismi değil ki babasının ismi ve Cem diye bi kayınpeder ismi çok tuhaf ve güzel bence
Dyguackgz ikra17 tam yanlış bilgi vermek istemem. Nette okudum hoca mı yazmış ayet mi onu tam hatırlamıyorum ama annenin rızası olmadan isim koyulmazmis. Bir araştırıp eşinize soyleyin bence bunu
Busra6694 Ay Allah yardımcın olsun canım bizde hiç öyle bir şey olmadı ortak düşünüp taşındık ve yağız Uras ismine karar verdik inşallah ikinizinde içine sinen güzel bir isim koyarsınız bence isim onemli bir konu bir ömür o çocuk o ismi taşıyacak bir de severek o ismi söylemek çağırmak var mesela büyük eltimde aynısı olmuş kayinvalidenin ismini koymuşlar eltim hiç ismi ile cagirmiyor kızını hep kızım falan diye sesleniyor
ikra17 Busra6694 ayy teşekkür ederim gerçekten çok zor bir durum komşumuzda da böyle olmuştu kayınvalidesinin adını koymuştu o da kızım diye seslerdi hep bu durumda olmak istemiyorum bende
edacnr96 İki isim koyabilirsiniz herkes istediğini kullansın, eğer iki isme de yanaşmıyorsa eşiniz siz de onun istediğine onay vermeyin. Ben çok sinir oluyorum böyle şeylerde. Onca ay her zorluğu stresi çek yaşa bedenin tanınmayacak hale gelsin sonra babası çıksın ismini ben koyucam desin 🙄
ikra17 edacnr96 biz dün kıra çektik bi Cem bi de Çağan yazdık ben çektim kendi ellerimle cemi kabul etmedim o zaman çağan cem olsun diyor bunu da ben kabul etmiyorum zaten cemi kabul edeceksem neden yanına bi isim ekleyim işte o da bunu anlamak istemiyor
edacnr96 Hem ben çocukların kendine has bir isimle dünyaya gelmeleri taraftarıyım. Böyle büyüklerin isimleri konulunca hayatlarına sirayet ediyor gibi geliyor.
ikra17 edacnr96 kesinlikle öyle sonuçta çocuğumu sevmediğimi birinin adıyla çağıramam ki tamam kocamın babası saygı duyarım ama sevgi yok yanii çocuk bile içimden çıkınca ona karşı bi şey olur diye düşünüyorum 😂
Glhayat_54 Bu devirde kayınpeder ismi cem olmasıda ayrı bi havalı 😂😂 Cem ismide cok güzel kızacak bi durum yok ama tabi kayınpederiniz nasıl biri size karsı falan ona göre düşünülüp koyulabilir Cemin yanına baska isimde sen takabilirsin.
ikra17 Glhayat_54 keşke iyi biri olsada öpüp başıma koysam hiç bir yararı yok bize karşı zararı var sadece ilk gebeliğim sonlanınca evimize bi kere bile gelmemişti sırf benimle kavga etmek için geldi benim çocuğumun olmayacağına o kadar eminmiş ki kendi içinde oğluna senin çocuğun olmak zorunda dedi yanımda bende olmazsa başkasından olacakmış yani diyeceklerim bu kadar …
Busra6694 ikra17 aynen öyle birde bana şey saçma geliyor niye erkeğin babasının ismi yani onunki bana da bizimki ne acaba
ikra17 ikibebelianne-M ay kesinlikle öyle biz herşeyi çekelim onlar zevki sefa sürsünler biz doğumda kendimizi paralayalım bebek kollarına veriliyor baba oldunuz zaten soyadını sen veriyorsun bari adını ben vereyim
ppmerlina ikra17 neden sevmiyorsunuz kayınpederinizi size bir zararı mı oldu yoksa sadece enerji uyuşmazlığı mı? İnşallah eşiniz de sizin aileniz hakkında böyle düşünmüyordur
ikra17 Nazsuuu bizim de öyle iki tarafında ilk torunu şimdi onun babasının adı olsa benim babam üzülecek onun babası babada da benim ki değil mi yani iki babanın adı olsun diyorum Yusuf Cem uyumlu değil diyor
Femay ikra17 bunu diyen adamın adını asla koymam da koydurmam da. Her isim konusu açıldığında da ısrarla yüzlerine vururum. Eşinin de kaynananın da kayınpederinde.
Glhayat_54 ikra17 canım ozaman eşin olanları cok önemsemiyor gibi bu durumda o taraf baskı yapıyor demekki yani hiç bsey yapamıyorsan yanına baska isim koyup o isimle hitap edersin baska yapacak bsey yok bilemedim.
ikra17 ppmerlina ilk gebeliğim sonlanınca evimize bi kere bile gelmemişti sırf benimle kavga etmek için geldi benim çocuğumun olmayacağına o kadar eminmiş ki kendi içinde oğluna senin çocuğun olmak zorunda dedi yanımda bende olmazsa başkasından olacakmış yani diyeceklerim bu kadar …
ikra17 ppmerlina hayır eşim benim ailemi seviyor kocamın ailesinin bize peki bi yararı yok eşim düğünümüzde evimizin her bir eşyasını alırken hep tek başınaydı eğer bi üstlerde çıkıp yazdığımı okursanız kesinlikle bana hak vereceksin evet düşmanım değildi ama bana o dediklerine kadar …
Busra6694 ikra17 yani buna bende katılıyorum yani onlarin ki baba da bizimki ne oluyor acaba Yusuf cemde bence gayet olur Yusuf ismini ben çok seviyorum mesela
Nazsuuu ikra17 yok bizde kayınpederi ismi konulur yoksa kadınlar babasının ismini koymuyor normalde ama ben iki ismide koymazdm
ppmerlina ikra17 o zaman haklısın maalesef ki. Ama şöyle düşün hayır cem koymam diye inat edersen bu sefer eşinin belki sana olan tavrı değişir yani sinirlenebilir uzatabilir… bence iki ismi olsun sen ve sizin tarafınız zaten cem demez
ikra17 ppmerlina işte en başından tek isim dedik bilmiyorum ama ya hadi babası ölmüş olsa bi ihtimal tamam diycem zaten var ailede 1 tane neden bi yenisi daha olsun inşallah kimse böyle benim düştüğüm fikir ayrılığına düşmez eşiyle 🙏🏻