nevaneva Kızlar ilk gebeliğimde erken doğumla geçen sene mayısta kaybettim bebeğimi 24 haftalıktı şimdi tekrar gebeyim bugün çatı muayenesi oldum normal doğumdan ilkten dolayı korkuyodum ama doktoruma güvendiğim için çok dua ettim kasmamaya çalıştım kendimi hangisi hayırlıysa ona karar versin diye bebeğe baktı önce omuz yapısı geniş ve karın çevresi 39 la uyumlu normalde 37+2. Haftadayız seninde çatı kemiğin basık kas yapında çok sıkı dedi sezeryan dedi 2 cm açıklığım var alttan sancıda vuruyor aslında yarın almak istedi ama ailemden uzaktayım annem gelsin öyle olsa dedim ptesi sabah alalım ozaman dedi hastaneyle evim 1.5 saat uzakta kafam donuk çok stres oldum sezeryan çok zormu acaba ilk kez olcam spinal istiycem bebeği görmek adına. Hiç bişe düşünemiyorum korku heyecan hepsi var aynı zamanda kaynanamla annem dönüşümlü gelirler bende zaten stresli yapım var herşeyi kafama takıyorum evde karışan çok olsun istemediğim için dönüşümlü gelsinler dedm eşime kaynanam okadar inatki illa bende görcem doğduğunda diyomuş annesi ona bakar ben bebeğe bakarım diyomuş illa gelmek istiyor eşim anlatmış sen sonra gel demiş laf anlamıyor beni ariycakmış ben nasıl gelme diyim gerçekten oda stres yaptı beni çok bunaldım ya korkum paniğim zaten anksiyetem var gebelikten önce ilaç kullanan biriydim bırakmıştım hamileliği sakin geçirmek için strese sokan herkesten uzak duruyodum. İnsanlar laf anlamıyor. Sezeryanda çok zormu ne tavsiye edersiniz 😓 sancımda alttan vuruyor ama nst de çıkmadı suyu yeterli diye doktor bıraktı pazartesi alalım dedi yoksa yarın alcaktı beklemek istememişti bebek önden gidiyor diye.
BenimBalBidigim nevaneva Sezeryandan hiç korkma tamam ilk 1 hafta 2 hafta ağrı olacaktır kolay mı sanki .. Ama zamanla bişey kalmıyor ❤️ Normal doğum çok istiyorsun ama şartlar uymuyor anladığım kadarıyla.. Ben 41. Haftaya kadar bekledim ve artık bunun nasip olduğunu düşünerek normal doğumu aklımdan çıkarıp sezeryan oldum 🥰 şükürler olsun halime , darısı hayırlısıyla sana olsun canım🤍✨️
Esma006 nevaneva hiç sıkıntı yapma canım güzel düşün güzel geçsin ikinizin sağlığı önemli doktor nasıl uygun görüyor ise sizi düşünmüş bence
3_bebelianne nevaneva Normal zor bence sezeryanda ameliyatla bebeği alıyorlar ameliyat yaran oluyor herkes dayanıyor sende dayanırsın
nevaneva BenimBalBidigim ben açıkçası normaldende korkuyodum hep akışına bırakmıştım çok teşekkür edermm💖
bikbikbikaak Ben çok rahat geçirdim sezaryeni, eve gelişimin 2. Günü yani doğumun 3. Günü sling takıp oğlumu gezdiriyordum evde. Her doğum kendine özel, vajinal doğurup kendini toparlayamayan da var hiç karşılaştırmayın o yüzden
BenimBalBidigim nevaneva Korkma inan o kadar güzel kutsal bişey ki o anın güzelliğini bebeğimi gösterdikleri anı unutamam❤️ sağlıkla gelsin sende bu duyguyu yaşa inşallah 🥰
BenimBalBidigim nevaneva Genel konuşmak istemiyorum sözüm meclisten dışarı koç burcu aşırı derece sadece ben bilirim diyenn bir burç 😒
feynnur nevaneva aslında onu da anlamak lazım ne kadar güzel torununu görmek için sabırsızlanıyo. Onun yerine koyun kendinizi oğlunuzun çocuğu olacak olsa o da sizden bir parça olduğu için görmek yanında olmak istemez misiniz. Zaten sezeryanda toparlanma süreciniz var bence mümkünse hastaneye gel ama eve annemle dönüşümlü gelin diyebilirsin
Sevda07 Tam ne zaman belli oluyor kızlar bu seseryan ya da normal doğum diye tahmin etmesi ilk gebeliğim de bilgim yok bende merak ediyorum
nevaneva Sevda07 çatı muayenesi oldum ben bugün öyle belli oldu 37+2 haftadayım. Özelde oldum. Devlette normale zorluyorlar riske atmak istemediğim için orda çatı muayenesi olmadm
nevaneva BenimBalBidigim evet gerçekten öyle biri eşim kendi annesi o bile bazen napiyim laf anlıyormu diyor 🥲
hakkah24 nevaneva Her ikisi de ayrı zor. 16 saat iki dakikada bir sancı çektim 4 cmle en son mecburi sezeryana alındım. Bana kalsa ilk saatlerde beni sezeryana alın dedim. Sancı çektiğimle kaldım. Hep diyorum eğer bu ağrıyı önceden bilseydim direkt sezeryan derdim😅 Sezeryanda genel olarak millet çabuk ayaklanıyor ama benim çoğu ağrı kesiciye alerjim olduğu için onda da zorlandım. Rabbim hayırlısıyla ağrısız sızısız doğurmayı nasip etsin
nevaneva feynnur malesef aynı şehirde olsak zaten gelsin sorun değil ama ben doğudayım annem ve kayınvalidemler batıda yani doğumuda zaten başka şehirde yapıcam 1.5 saatlik yol hastane. Doğumdan sonra hepimiz aynı evde olcaz ben biraz annemle eşimle oliyim sonra o gelir diyorum annem zaten çalışıyor çok duramaz ama o anlamıyor bide anlayışlı biri olsa neyse nerde ne konuşcağını bilmeyen biri eltim mesela doğum yapınca 6 ay ben yıkiycam benden ayrı yıkayamazsjnız diye küsmüştü kızıyordu ona eşiyle yıkasalar bebeği. Yani işte anlayışlı biri değil 😓
feynnur nevaneva aa o zaman pek mümkün değil bu düşündüğüm zaten. Mecbur açık açık söyleyeceksiniz. Annem gelsin o zaten çok duramayacak sonra gel diye