Kızlar benim bebeğim bir türlü aşağı inmedi, doktorum üç hafta üst üste rahim silme ve bebeğe dokunma hareketleri yaptı ama kanamam bile olmadı. Kilosu da 4.600ü geçik gözüküyordu bu nedenle artık bekleyemeyeceğimizi ve sezaryen olmam gerektiğini söyledi. Ben yine de elimden gelen her şeyi yaptım fakat sancım tutmadı 25 nisan günü hastaneye yattım. Her şey çok güzel ilerledi. Ameliyathanede spinal anestezi sonrasında sondam takıldı hiç hissetmedim. Spinal de hiç acımadı. Sadece verdiği his beni inanılmaz rahatsız etti. Kendinizdesiniz dokunmaları hissediyorsunuz ama hareket edemiyor, acı hissetmiyorsunuz. Eşim de benimle girdi o olmasa zaten asla yapamazmışım. Ameliyatta iki kolunuzu bağlıyorlar önünüzde bir örtü göğüsünüzden altı çırılçıplak yani hiç sevmedim. Uyuştuğunuz için konuşurken bile zorlanıyorsunuz, gülemiyorsunuz. Karın kasları çalışmıyor çünkü. Onun haricinde ne ameliyat esnasında ne de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hemen ten tene temasa izin verdi doktorumuz. Sonrasında bebeğim ve babası gitti ben ameliyathaneden kendimde ve iyi çıktım. Sondam çıkarılırken acımadı, 6 saatin sonunda yürüdüm hiç başım dönmedi hatta bebeğim kucağımda yürüdüm. Son olumsuzluk benim için çişimi yapamamak oldu. Sonda sonrası kaslar uyuşuk olduğundan aşırı çişim olmasına rağmen yapamıyordum. 15 dakika sürüyordu belki tuvaletten çıkmam. Dikiş ağrısı zaten var ameliyat olduğu için buna yapacak bir şey yok 15. günüm hala var hala oturup kalkarken zorlanıyorum. Ama zorlanıyorum yatmadım hep yürüdüm bebegimle ilgilendim. Sezaryende anlattığımda korkmayan ve rahatsız olmayacaklar için harika kusursuz bir yöntem fakat ben vücuduma hakim olamama durumunda iyi hissedemedim kendimi. Vajinal doğum her zaman tercihimdi umarım bundan sonrakine Sağlıkla nasip olur