Bazı tartışma başlıkları görüyorum sütümü nasıl arttırabilirim diye işte size kesin önerilerle geldim kızçelerim 🌸 hem sağlıklı hemde kesin bir şekilde kilo almadan sütünüzü arttırabileceğiniz tavsiyeler
- Nişasta ve şekerden uzak durun. Sütlaç / lohusa şerbeti vs sütünüzü arttırmaz aksine bebeğinize şeker yüklemesi yapmış olursunuz. Bunun yerine
- Şekersiz kuru meyvelerden evde yaptığınız(kuru kayısı özellikle kabızlığıda önleyeceği için bol kullanın) kuru incir, kuru üzüm şekersiz kaynatıp suyunu için.
Her emzirmeden sonra en az 1 bardak su tüketin. Ph değeri 7-8 arası olan kapalı paket su kullanın. Sadece su sütünüzü arttırmak için bile yeterli.
Makarna,Pilav, mısır, pirinç, nişasta içeren gıdalar sütünüzü azaltır geciktirir bunları tüketmemeye çalışın. Gaz yapan gıdalardan uzak durun
Tuzu azaltın.
Doğumdan sonra en geç 1 saat içinde bebekle memeyi kavuşturulmasını talep edin( refakatçinizden ebenizden)
Doğumdan sonraki ilk 1 saatte bebekle memenin kavuştuğu durumlarda meme reddi durumu %80 ölçüde azalıyor.
Sütünüzün direkt gelmediği durumlarda sıcak duşla beraber göğsünüzden tutarak aşağı doğru masaj yapın. Esansiyel yağlardan faydalanın.
Okalüptüs, nane, lavanta yağı gibi yağlar annede stresi azaltır kullanmaktan çekinmeyin.
Sağım yapmak sütünüzü arttırmaz. Sütünüzün gelmesine yardımcı olur sadece.
Sağım yapmanız gereken bir durum varsa sağdığınız tarihi ve saati not alın bebeğinize sonra vermeniz gereken durumlarda gece sütünüzün ve gündüz sütünüzün içerği ayrı olduğu için ona dikkat ederek verin. Bebeğinizin faydalanacağı vitaminler gece ve gündüz sürünüzde farklıdır. Bu sebepten doğru not almanız önemli.
İlk günler bebeğinizin midesi 1 çay kaşığı kadardır. O yüzden sürekli aranıyor gibi gözükür. Sütüm yetmiyor gibi endişeye kapılmayın. Bebeğinize direkt biberon kullanmayın. Meme reddi yaşamamanız için elle sağdığınız sütü 1 adet şırıngayla ya da kaşıkla verebilirsiniz. Önerim şırıngayla vermeniz enjektör yardımıyla verdiğinizde emme refleksi güçlenir. Bebeğinize kuralllar koymayın. Ne zaman emmek isterse ilk etapta sık sık emzirin. Beslenme düzenini sonrasında oturtursunuz. Bu tavsiyelere uyarsanız hem sorun yaşamazsınız meme reddi gbii. Hemde sütünüz artar stresten uzak kalın sevgiler 🌸