sedasncr Merhaba, ben 25.haftada gebeliği sonlandırmak zorunda kalmıştım. Benim için psikolojik yükü çok ağır bir süreçti. Ama Serhat hocaya gözüm kapalı güveniyorum. Gerek yaklaşımı gerek uzmanlığı gereği herhangi bir sıkıntıda acaba başkasına mı görünsem kaygım olmuyor. İkinci doğumumdu, ilkine göre çok çabuk toparlandım. Serhat hoca da sezaryen sırasında çok dikkatli olurum demişti, nitekim öyle de olmuş, tekrar bir kürtaja gerek kalmadı. Bazen böyle erken doğumlarda içeride plesenta kalabiliyormuş ama ben sorun yaşamadım. Psikolojik olarak da desteği çok oldu. İki sezaryen üstüne dilersem planlı şekilde 6 ay sonra tekrar gebelik düşünebileceğimi söylemişti. 4.aydan sonra kontrole gittiğimde iç yaraların iyileştiğini gebeliğe hazır olduğumu söyledi. Şu an 7 haftalık hamileyim yine. Başka doktora gitmeyi düşünmedim bile. Hem beni, hem süreçlerimi biliyor.
Hastane de beni herhangi bir konuda yormadı. Genel anlamda memnun kaldım. Ölü doğum olduğu için kadın doğum katına vermediler (boş yer yok dendi ama iyi ki de vermemişler, lohusa halimle yenidoğan bebek sesi duymak veya süslemeleri görmek çok yaralayıcı olurdu, aynı doğum süreçlerini geçirdim ama kucağım boş, bunlar çok zor olurdu), sadece içeri gelen personel hayırlı olsun doğum varmış diyerek girdi. Dosyayı okuyabilirlerdi. Sonlandırma olacak diye açıklamak durumunda kaldık. Ama o üzüntüyle bunları takmadım. Herkes yorgun yoğun. İnsanlık hali diye düşündüm.
İnşallah sizin için de her şey kolaylıkla geçer. Serhat hoca kilo konusunda pimpirikli biri, ben 85 kiloyla hamile kaldım maalesef. Çok dikkat et asla kaçamak olmasın gibi uyarıları bol oluyor. Benim için iyi bir şey tabii kontrollü gitmek için bir dış motivasyon oluyor. Aklınıza takılan başka soru varsa cevaplayabilirim.