burda sürekli doğuma yakın doğum başlıkları arıyordum kendimi motive etmek için işin açığı oluyordum da o yüzden bende yazmak istiyorum ki belki bazılarınıza morel olurum ya da doğum şekline kararsız kalanlara azıcıkta olsa yardımcı olurum bu benim ikinci normal doğum sürecimdi ikinci çocuk daha kolay olur derlerdi umarım derdim ama gerçekten öyleymiş yaşandı denendi test edildi doğumuma gelecek olursak 39+0 da doktor kontrolüm vardı doktorum gayet iyi ama istersen şu gün hastanede nöbetçiyim 40. Haftaya tamamlamaya da az kaldı istersen o gün gel suni sancıyla doğurtalım seni dedi bende olur dedim 39+4 de hastaneye gittim doktorumun yanına bir muayene edelim açıklığın var mı dedi ebeler baktı 3 4 cm açıklığın var zaten şuan sancın yok mu dediler hayır dedim sonra doktorum geldi gayet iyi açıklığın var hemen doğurursun dedi alttan fitil verdiler sancılar için bir kaç saate sancıları hissedersin dediler yarım saat bir saat sonra sancılar vurmaya başladı gitgide artıyordu bu ara da Nst bağlandım bebeğin kalp atımları için ama gitgide sancım kötüleşmeye başladı ara ara açıklığımı kontrol etmeye ebe geldi fitil verildikten bir saat sonra açıklığım 6 cm olmuştu ama ben Nst den hiçbirsekilde kaldırılmadım yatarak çektim sancıları öyle dediler en zoru buydu benim için ve ikinci saate geldiğimde artık ağrılardan yatamıyordum Nst kablolarını çözdüm ayağa kalkmak istedim o sancılardan ayağa kalmak isterken bir ıkınma altta bir baskı hissettim ve ıkındım sonra bir kez daha sancı geldi ve ben yine istemsizce o baskı ve sancı siddetinden tekrar ıkındım sonra sancım geçince ebelere seslendim bana bakın diye daha doğrusu bagırdım 😃sonra ebe geldi ama sen bütün herseyi çıkarmışsın biz nasıl bebeğin kalbini dinlinicez içerde iyi olup olmadığını görücez diye konuşmaya başladı bebek geliyor şuan hissediyorum sancım gelmeden bakın lütfen dedim der demez ebe bir baktı ki bebeğin kafası gözüküyor seni taşıyamayız dogumhaneye gelmek üzere dedi diğer ebeyi çağırdı oda burda olmaz tut hemen götürelim dedi beni iki ebe aldı zaten hemen yan odaydı bu arada odaya geçerken sancım gelmek üzere dedim hayır sakın ıkınma dedi ebe sonra doğum koltuguna oturdum tamam şimdi sancın geldiğinde ıkın dur diyince dur dedi şuan bebeğin kafası gözüküyor zaten dedi demesiyle sancım geldi ve bir ıkınmayla bebeğim çıktı kesi atılmadı ama kontrolsüz ıkındıgım için yırtık oluştu ve dikişten kurtulamadım ama olsun benim için sancılı bir süreçti fakat 2 2.5 saat içinde doğurdum hep diyordum o koltuğa çıktığım gibi bir ıkınmayla dogururum öyle de oldu çok şükür 🙏🏻dikişim az dı ama vardı eve geldiğim günden itibaren her tuvalet sonrası pansuman yaptım şuan 23 gün oldu doğum yapalı ağrım çok az var her banyo sonrası fön makinasıyla da kuruttum bu arada suyumu 6 cm açıklığım olduğunda ebe patlatmıştı o ayrıntıyı söylemeye unuttum ve doğurduktan hemen sonra bütün ağrılarınız gidiyor emin olun kuş gibi oluyorsun o biraz önce sancıdan duramadığınız siz o kadar hafifliyor o kadar rahatlıyorsunuz ki az önceki çektiğinizi unutuyorsunuz umarım sizin için hangi doğum şekli sağlıklıysa öyle olur ama tercih sizde kalmışsa vajinal doğumu bir düşünün derim sorunuz olursa cevaplarım