kizbebekannesii bence hepsi lazım canım ben bir yenidoğan annesi olarak (28 günlük bebeğim) seninle tecrübelerimi paylaşayım emzik olarak ben aventin normal emziğini aldım damaklı bir de Avent soothie emzik hediye geldi ikisini de veriyorum zaman zaman ama soothie biraz ağır bir emzik tutmakta zorluk çekiyor düşüyor bir süre sonra göğüs pedi olarak kesinlikle lansinohun ince olanlarından varlığını bile hissetmiyorsun diğerleri batıyor resmen göğsüne, pompa kesinlikle gerekli ben çalışmadığım için almam diyordum ama ilk zamanlar bebeğim aktif ememedi göğüslerim doldu boşaltmak kaldım ki o sütler çok yarıyor eşimle dışarı çıkmak durumunda kaldık anneme bıraktım o sağdığım sütten içirmişti biz yokken bende herhangi bir elektrikli pompa vardı onunla sağdım ama mochi pompa var şu an aklımda bir araştır derim benim aklıma çok yattı,göğüs ucu kremi olarak evomere aldım birkaç kez kullandım hemen geçirdi silinmeye gerek olmayan bir krem hem de silme bebeğin ağzında pamukçuk olmasını engeller demişti bunu bir yenidoğan hemşiresi tavsiye etti bana ama eczaneden alma internetten al ben bakmadan aldım 3 katını verdim eczaneye nette 25 tlye buldum,süt torbası olarak da lansinoh tercih ettim yine,biberon olarak da dr.browns aldım çekmeden gelmiyor bir de anne memesi gibi belirli bir akışta geliyor gaz engelleyici bir parçası da var içinde biberonu ben gaz çayı vermek için kullanıyorum sadece bir de annem süt verdi bir kez