biranne_birbebek İçinizi ferah tutun hiç anlatıldığı gibi korkulacak bir şey yok ortada, ben keşke ilkte normal diye diretmeseydim direk sezeryan olsaydım diyorum 😌 İnşallah sizin de süreciniz çok güzel geçicek. Sağlıkla kavuşacaksınız 🌸
Sizi odaya aldıktan sonra damar yolundan rahim toparlayıcı serum takıyorlar, toplamda üç dört serum veriliyor sanırım. Ağrı kesici de iki kez kalçadan yapıldı bana. Antibiyotik olarak da yine damar yolundan şırınga ile ilaç veriliyor. Benim dikiş yerlerimde sızlama olmuştu ekstra bana parol serum da takmalarını istemiştim onu da takmışlardı.
Taburculuk sonrası için de doktorum ağrı kesici ve enfeksiyon olmaması için antibiyotik hap yazmıştı ama benim hap yutma problemim olduğu için ağrı kesici olarak parol içebildim parçalayarak, antibiyotiği hiç içemedim. Üç gün sonra kontrole gittiğimde doktora içemediğimi söyledim bana sorun olmayacağını dikişlerimin iyi durumda olduğunu söyledi. Doğumunuzun 5. gününde kontrole çağırılıyorsunuz ve bandajınız çıkartılıyor ☺️ Ben doğumun 4. gününden itibaren korse de kullanmaya başladım doktorum da kullanabilirsin dedi, sizde kendi doktorunuza danışırsınız bu konuyu. Hem sıkı tuttuğu için hareket ederken dikiş yerleriniz çok acımıyor hemde sıcak tutuyor bel bölgenizi.
Birinci gecenin sonunda hastanede duş almıştım ben, su geçirmez bant yapıştırılıyor zaten. Oturarak felan da duş almadım normal ayakta aldım. Hiç sorun olmuyor 💖